Το κατόρθωμα των 7,1 g

- - Articles

Τον Πρωθυπουργό μας θα τον είδατε με την “αντιτζί” φόρμα να ανεβαίνει στο πολεμικό αεροσκάφος F16 με τη γλώσσα απ’ έξω και να κάθεται στο άβολο πιλοτήριο. Δυσκολεύτηκε να καθίσει στη θέση του συγκυβερνήτη, αλλά με τη βοήθεια του κυβερνήτη που του έδινε οδηγίες, στο τέλος κατάφερε να βάλει και το δεύτερο πόδι μέσα στο αεροπλάνο. Φόρεσε το ειδικό κράνος και τη μάσκα οξυγόνου, έδεσε την ζώνη ασφαλείας και έδωσε το σύνθημα της απογείωσης. Το αεροπλάνο έκανε ένα βζβζβζ… , έβγαλε από πίσω μπόλικη φωτιά, τροχοδρόμησε για λίγο και βρέθηκε στον αέρα ανάμεσα στα σύννεφα και όλα αυτά χωρίς εκπαίδευση.

Φανταστείτε να εκπαιδευτεί κι’ όλα τι έχει να γίνει. Χαθήκατε τουρκάκια!
Μόλις τα μεμέτια μάθανε πως ο Αλέξης πετάει με F16 πάνω από το Αιγαίο πάθανε βέρντικο και δεν τόλμησαν να κάνουν παραβιάσεις όπως το συνηθίζουν και μείνανε καθηλωμένοι στα αεροδρόμιά τους, σαν τους ποντικούς στα λαγούμια τους μόλις βλέπουνε τη γάτα. Κι’ ο Αλέξης μας είναι μεγάλη γάτα. Δεν συμφωνείτε;
Που να τα βάλουμε είπανε με τον ατρόμητο Αλέξη κι’ έτσι σοφά πράττοντας γλυτώσανε καμιά εμπλοκή και μετά τρέχα γύρευε.
Πάντως γερό σκαρί ο Αλέξης μας που άντεξε με την πρώτη πτήση τα 7,1 g. Εδώ οι κανονικοί αεροπόροι περνάνε από γιατρούς, εκπαιδεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν πετάξουν και ο Αλέξης το κατάφερε με την πρώτη.
Ζήτησα από φίλους να μου εξηγήσουν τι είναι αυτά τα 7,1 g που εγώ άκουσα έκθαμβος. Συνταξιούχοι σήμερα της πολεμικής αεροπορίας, ο ένας ήτανε πιλότος στα F 84, νεκροφόρες τα λέγανε τότε οι αεροπόροι λόγω των πολλών ατυχημάτων που είχαν, ο άλλος ήταν στα F 104 και ο άλλος στα miraz με χιλιάδες ώρες πτήσεων και αναχαιτίσεων ο καθένας τους.
Τα 7,1 g λοιπόν ισούνται με πίεση 7,1 φορές το βάρος του σώματός του πιλότου που το δέχεται απότομα κατά την επιτάχυνση του αεροπλάνου. Δηλαδή ας πούμε πως το βάρος του Αλέξη είναι 80 κιλά Χ 7 μας δίνει ένα βάρος 560 κιλών. Εάν δεν φοράει “αντιτζί” φόρμα θα του πεταχτούν τα μάτια έξω και θα πάψει να βλέπει για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτή η “αντιτζί” φόρμα που φοράνε οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών είναι σχεδιασμένη από τους ειδικούς έτσι, που να αντέχει στις απότομες αλλαγές πίεσης που δέχεται ο χειριστής κατά την διάρκεια μιας αερομαχίας.
Αλλά και με την φόρμα πρέπει να έχεις εξοικειωθεί για να τα βγάλεις πέρα και να μην τα κάνεις πάνω σου. Πάντως ο Αλέξης μας τα κατάφερε με την πρώτη, όπως μας εξήγησε με υπερηφάνεια ο κυβερνήτης, πως την ώρα που έσφιγγε το αεροπλάνο, (έτσι μου το είπαν και έτσι το γράφω) ο Πρωθυπουργός μας άντεξε χωρίς να φοβηθεί ούτε καν να ιδρώσει και μπράβο του. Το διαφημιστικό αυτό ταξιδάκι όμως ενείχε και κινδύνους. Διότι εάν κάτι πάθαινε η μάσκα οξυγόνου ας πούμε, ποιός θα του την έφτιαχνε να μπορεί να ανασάνει, αφού ο ίδιος προφανώς δεν θα ήξερε να την ρυθμίσει; Πάντως όλα πήγανε καλά καθώς η Περιστέρα παρισταμένου του θεοφιλεστάτου αρχιεπισκόπου ημών κ. κ. Ιερωνύμου και προσωπικού φίλου του Αλέξη, προέβαιναν σε δέηση για την ασφαλή επιστροφή του ήρωος Αλέξη, λιβανίζοντας με ” μπάφο” εξ Αλβανίας που είχε στείλει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Καρανίκας .
Αμάν με “μπαφιάσανε” με τα ψέματά τους… Έλεος !
https://www.youtube.com/watch?v=qRr7cC20L1c

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *