Kάτω ο φασισμός

- - Articles

Μπράβο παιδιά, συμφωνώ κι’ εγώ μαζί σας πως πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό

Για να είσαστε εναντίον του, κάτι θα έχετε ακούσει για δαύτον από κάποιους άλλους, ότι είναι μια βίαιη εθνικιστική ιδεολογία που πρέπει να πάψει να υπάρχει και να εξαπλώνεται ανάμεσα στους λογικούς ανθρώπους.

Καλοί μου φίλοι θέλω όμως να μου πείτε με ποιό τρόπο θα το κάνουμε αυτό;

Να τους τσακίσουμε μου λέτε με τα συνθήματα που έχετε γεμίσει τους τοίχους της γειτονιάς μου χωρίς να σας πάρω χαμπάρι.

Εάν σας έβλεπα θα σας έλεγα μπράβο ρε παιδιά γράψτε και στους δικούς μου κατάλευκους τοίχους κάμποσα συνθήματα μπας και καταπολεμήσουμε τον σιχαμένο φασισμό .

Χαλάλι του κόσμου τα λεφτά που δώσαμε πέρσι να τους βάψουμε, γιατί κάποια άλλα ευγενικά παιδιά τούς είχαν πασαλείψει με κάτι ακατάληπτα μονογράμματα και… απαίσιες καρικατούρες και πως “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του” .

Εσείς τουλάχιστον γράφετε συνθήματα με περιεχόμενο, για κάποιο ιερό σκοπό, πως πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό“, αλλά και το άλλο φιλεύσπλαχνο σύνθημα μετανάστες αδέρφια μας“.

Να μου ζήσετε λεβέντες μου, αυτά είναι συνθήματα γεμάτα λεβεντιά και θάρρος.

Η λέξη όμως που χρησιμοποιείτε το να τσακίσουμε είναι βία και μείς σαν δημοκράτες μπαμ παπαντάμ, για όπλο μας έχουμε το διάλογο, έτσι δεν είναι;

‘Όλοι αυτοί οι φουκαριάρηδες μετανάστες που έχουν κατακλίσει την Ελλάδα έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ασίας και της Αφρικής, έχουν εντελώς διαφορετικά ήθη και έθιμα, διαφορετικά πιστεύω και πολιτισμό από μένα.

Πώς θα συμβιώσουμε;

Θέλω πάντως να βοηθήσω κι’ εγώ, αλλά δεν ξέρω πως;

Πέστε μου π.χ. πόσους από δαύτους έχετε πάρει εσείς  στα σπίτια σας, να πάρω κι’ εγώ στο δικό μου αυτούς που μου αναλογούν, να πεινάμε παρέα μετά από τόσες περικοπές που μου έχουν κάνει στην σύνταξή μου.

Δεν πειράζει όμως χαλάλι τους. Είμαστε αγαπησιάρηδες διεθνιστές.

Με τη διατροφή κουτσά στραβά θα τη βολέψουμε την κατάσταση με μακαρόνια και ρύζι. Όταν όμως από καμιά προσφορά του σούπερ μάρκετ πάρω καμιά μπριζόλα χοιρινή, της βάλω τη ριγανίτσα, το πιπεράκι και τη βάλω στα κάρβουνα και θα μοσκοβολάει το σπίτι πως θα το δεχτούνε;

Σαν πιστοί μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό και εμένα θα με βλέπουν σαν βρωμερό αμαρτωλό;

Όταν πάλι θα έρθει η ώρα που θα θελήσουν να προσευχηθούνε γονατιστοί στα χαλάκια τους στον Αλλάχ που εγώ δεν πιστεύω, τι θα γίνει; Μπας και με σφάξουν όπως έχουν υποχρέωση από τη θρησκεία τους να κάνουν σε κάθε άπιστο που δεν ασπάζεται το Ισλάμ;

Λοιπόν όλοι αυτοί που είναι εκατοντάδες χιλιάδες, μπήκαν στην πατρίδα μου χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά.

Αλλά τι μιλάω τώρα για πατρίδα αφού εμείς είμαστε διεθνιστές και πιστεύουμε στην παγκόσμια διακυβέρνηση των Στοών και των Λεσχών, που πρώτος εδώ στην Ελλάδα θέλησε να εφαρμόσει το καμάρι μας ο Γιωργάκης.

Όλα αυτά τα σκουρόχρωμα αδερφοξάδερφά μας θέλουνε να φάνε, να πιούνε, χρειάζονται περίθαλψη και κανένα χαρτζιλίκι μέχρι να βρούνε καμιά δουλειά σ’ αυτές που δεν καταδέχονται να πάνε οι τεμπέληδες συμπατριώτες μας.

Ενώ υπάρχουν του κόσμου οι δουλειές, ανάπτυξη και ευημερία αυτοί οι ελληναράδες επειδή είναι  τεμπέληδες δε θέλουν να δουλέψουν και πάνε στα συσσίτια να φάνε ένα πιάτο φαί που τους προσφέρουν οι πάμπλουτοι συνάνθρωποί τους.

Αυτούς τους πάμπλουτους θα τους βλέπετε στα σούπερ μάρκετ που από το υστέρημά τους και στα κρυφά βάζουν στα ειδικά σημεία κα να μακαρόνι, κα να φασόλι και καμιά κονσέρβα για βοήθεια στα συσσίτια.

Τώρα εσείς θα μου πείτε πως δεν πεινάτε, πως δεν πρόκειται να βρεθείτε στα συσσίτια γιατί ο μπαμπάς σας προσφέρει πολυτελή ζωή κλέβοντας την εφορία και όλους εμάς. Χαλάλι σας ρε παιδιά !

Οι υπόλοιποι όμως που θα τα βρούμε τα λεφτά για να κάνουμε το ανθρωπιστικό καθήκον μας;

Μια και μιλάμε για λεφτά, αναρωτιέμαι που βρήκαν αυτά τα σκουρόχρωμα αδερφοξάδερφά μας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, τρείς ολόκληρες χιλιάδες ευρώ το κεφάλι, που απ’ ότι λένε ζητάνε οι λαθρομετακινητές για να τους μεταφέρουν από την Τουρκία σε κάποιο ελληνικό ξερονήσι;

Εσείς απ’ ότι βλέπω δεν έχετε πρόβλημα με τα λεφτά σαν και μένα, γιατί από κάπου θα χρηματοδοτείστε τουλάχιστον για τις μπογιές και τον κόπο σας.

Στην κατοχή τα παλικάρια βγαίνανε μες τα άγρια μεσάνυχτα και γράφανε συνθήματα κατά των κατακτητών, με κίνδυνο να συλληφθούν από τις περιπολίες και να βρεθούν στα κρατητήρια της γκεστάπο.

Εκεί έβγαζαν και το γάλα της μάνας τους από τα βασανιστήρια, ενώ τώρα εσείς γράφετε αόριστα συνθήματα χωρίς κανένα νόημα και χωρίς κανένα κίνδυνο, απλώς για να λερώνετε τους τοίχους.

Τελικά μπας και κάνετε γύρα μες τα άγρια μεσάνυκτα γράφοντας συνθήματα κατά του φασισμού στους τοίχους για να δείξετε πως κάτι κάνετε και να δικαιολογήσετε κα να χαρτζιλίκι για τον φραπέ σας και τα τσιγάρα σας, από αυτούς που έχουν συμφέρον να έρχονται λαθρομετανάστες στη χώρα μας για να τους εκμεταλλεύονται;

Το πρόβλημα για μένα παραμένει. Πως θα τσακίσουμε τον φασισμό ρε παιδιά;

Με τα συνθήματα στους τοίχους, ή θα πάρουμε τα όπλα να τους ξεπατώσουμε;

Μα η λύση των όπλων είναι βία που εμείς δεν την θέλουμε όπως οι παλιοφασίστες.

Για σκεφτείτε το λιγάκι μήπως εξυπηρετείτε τα συμφέροντα άλλων χωρίς να το παίρνετε χαμπάρι;

 

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *