Το ΓΙΑΤΙ και το ΔΙΟΤΙ…

- - Articles

Πολύ καλό είναι ως καταγγελτικό άρθρο. Κανείς όμως δεν συμβουλεύει τον ελληνικό λαό το δέον γενέσθαι στις επόμενες εκλογές. Ξέρεις εσύ, Θεόφιλέ μου, ποιον να ψηφίσεις; Αποκλειομένης της λευκής και άκυρης ψήφου και της αποχής από τις εκλογές, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά δεν το αγγίζουν καν, πες μου εσύ, με τα τόσα σπουδαία άρθρα που έγραψες, σε τι κατέληξες ότι θα πρέπει να κάνουμε; Πολύ θα ήθελα να το ακούσω, εγώ, ο φίλος σου… Ν.Π.

Αυτή την ηλεκτρονική επιστολή πήρα από συνταξιούχο φίλο καθηγητή του ΑΠΘ.
Χωρίς να έχω καμία πρόθεση να αυθαδιάσω ή να κάνω τον έξυπνο και να δώσω συμβουλές εγώ στον φίλο καθηγητή, θα πω όμως σε όλους εσάς που με διαβάζετε πως θα σας κάνω παρέα στον προβληματισμό σας. Έχω κ’ εγώ τις αμφιβολίες μου !
Όμως για να βρω τη λύση θα χρησιμοποιήσω την ίδια μέθοδο των αρχαίων μας προγόνων, που ψάχνοντας να βρούνε το ΓΙΑΤΙ μετά από έρευνα και σκέψη κατέληγαν στο ΔΙΟΤΙ.
Εγώ όμως θα ξεκινήσω ανάποδα από το ΔΙΟΤΙ και θα σας εξηγήσω μετά το ΓΙΑΤΙ.
ΔΙΟΤΙ τα τελευταία χρόνια που μας ενδιαφέρουν, διεπίστωσα πως όλοι οι πολιτικοί που κατά καιρούς ψήφησα σαν πολίτης, που είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω πολιτικό για να διοικήσει την πόλη, όλοι μα όλοι με παραπλάνησαν. ΟΛΟΙ.
Εγώ ενδεχομένως να είμαι εύπιστος και να πίστεψα αυτά που υποσχεθήκανε πως θα κάνουν, όπως ο Πάνος Καμμένος που έβαζε κόκκινες γραμμές που δεν επρόκειτο να παραβεί και τις παρέβηκε όλες. Εγώ όμως παραμένω σταθερός στις αρχές μου και αφήνω τον Καμμένο να ξανατραβήξει καινούριες για άλλους, όχι πια για μένα.
Σας ανέφερα το προσωπικό μου παράδειγμα, αλλά πιστεύω πως η πλειοψηφία των πολιτών σκέφτεται το ίδιο με μένα για όλους τους πολιτικούς.
Αμφιβάλλουν και προβληματίζονται.
Υπάρχουν βέβαια και οι πιστοί οπαδοί που θα ψηφίσουν τους ίδιους που μας φέρανε σ’ αυτή την κατάντια και θα πάρουνε χαμπάρι όταν πάρουνε μπουρλότο τα μπατζάκια τους αν και αμφιβάλλω. Μια γνωστή μου κυρία, μού έλεγε μια μέρα πως ό,τι και να γίνει αυτή θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό κόμμα ψήφιζε ο μακαρίτης ο άντρας της. Η κυρία αυτή είναι οπαδός του ΔΙΟΤΙ έτσι ψήφιζε ο άντρας της και αδιαφορεί για το ΓΙΑΤΙ, γιατί δεν θέλει να ξέρει για ποιό λόγο δεν της φτάνουνε τα λεφτά της σύνταξής της. Θα πάμε τώρα στο ΓΙΑΤΙ. Το ΓΙΑΤΙ είναι ποιό δύσκολο από το ΔΙΟΤΙ, γιατί αυτά που θα υποσχεθεί ο πολιτικός που θα ψηφίσω, δε γνωρίζω εάν θα τα πραγματοποιήσει. Είμαι όμως υποχρεωμένος σαν πολίτης να ψηφίσω, αλλά δεν θα ψηφίσω όλους αυτούς που κατά καιρούς ψήφιζα. Το ΓΙΑΤΙ είναι ερώτηση και η ερώτηση απαιτεί απάντηση από το ΔΙΟΤΙ. ΓΙΑΤΙ απορρίπτω όλο το δοκιμασμένο παλαιό σύστημα; ΔΙΟΤΙ αποδειχτήκανε ανίκανοι και αργόμισθοι στο ελληνικό κράτος και τους πληρώνουμε τσάμπα και βερεσέ εσύ κι’ εγώ. Η μόνη ποικίλη ενημέρωση σήμερα, γίνεται από τα μικρά ιδιωτικά κανάλια στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο απ’ όπου μπορείς να μάθεις και καμιά αλήθεια. Σε ένα απ’ αυτά τα κανάλια, άκουσα τον κ. Βελόπουλο να προωθεί τα βιβλία που εκδίδει και κάποιο παρασκεύασμα που αντιπροσωπεύει για τους πόνους στη μέση. Στον τηλεοπτικό χρόνο που νοικιάζει για τις τηλεπωλήσεις του, παρουσιάζει σε ένα βιβλίο 360 σελίδων, το πρόγραμμα ενός νέου κόμματος που δημιούργησε το “Ελληνική Λύση”. Ο κ. Βελόπουλος απ’ ότι ξέρω είναι ο μόνος αρχηγός γνωστού κόμματος που έχει δουλέψει και έχει παράξει έργο. Αυτός μιλάει για δουλειά, δουλειά, δουλειά και πρωτογενή παραγωγή και όλοι οι άλλοι ανεπάγγελτοι πολιτικοί βρίζουν και ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας τον άλλο, ενώ είναι υπεύθυνοι και οι δυό τους. Σαν μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο επιλογής κόμματος είναι αυτό που δεν έχω δοκιμάσει, και είναι η “Ελληνική Λύση” και από κει και πέρα ο θεός να βάλει το χέρι του να μην διαψευστώ και πάλι. Ελπίζω να έδωσα ικανοποιητική απάντηση στον φίλο μου Ν.Π. αλλά και σε όλους εσάς.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *