Το ίζημα της εξουσίας…

- - Uncategorized

Τα περασμένα χρόνια η ιεραρχία του κράτους μας ξεκινούσε με πάνω πάνω τον Βασιλιά, μετά τον Πρωθυπουργό, μετά τον Πρόεδρο της Βουλής και μετά ακολουθούσαν οι υπουργοί.

Ο Βασιλιάς καθώς γεννιότανε πέφτανε από πάνω του δάσκαλοι και σοφοί καθηγητάδες να τον μάθουνε γράμματα και συμπεριφορά, να έχει στρατιωτική εκπαίδευση, να του δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για να γίνει ένας καλός Βασιλιάς. Ένας καλός ηγέτης. Πρωθυπουργός γινότανε όποιον ο βασιλιάς επέλεγε κι’ ας είχε διαλέξει άλλον ο λαός στις εκλογές. Πάντοτε όμως πρωθυπουργός γινότανε κάποιος επιφανής πολίτης, το ίδιο και το υπουργικό συμβούλιο.

Όλο αυτό το τσούρμο όμως είχε ρε παιδί μου και μια σταλιά φιλότιμο, κάποιο πατριωτισμό, έπαιρνε βέβαια εντολές από τους μεγάλους ¨συμμάχους¨ μας, αλλά η χώρα πρόκοβε παρά το ότι μόλις είχαμε βγει από ένα παγκόσμιο πόλεμο και από ένα αντάρτικο που μας σακάτεψε και τις συνέπειές του τις κουβαλάμε μέχρι σήμερα.

Κουτσά στραβά το σύστημα πήγαινε, μέχρι που ήρθε η Χούντα, έδιωξε τον βασιλιά και από βασιλευομένη την δημοκρατία μας την κάνανε προεδρική.

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθε ο Αντρέας και ξανάλλαξε το σύστημα και την προεδρική δημοκρατία την έκανε πρωθυπουργική.

Όλα τα κουμάντα στα χέρια του πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας εκλέχτηκε με πολύχρωμα ψηφοδέλτια, έγινε διακοσμητικό πρόσωπο για να βάζει μόνο υπογραφές, να νομιμοποιεί τα διατάγματα που του έδινε ο Πρωθυπουργός, να βγάζει λόγους και να μαζεύει διακρίσεις και τενεκεδάκια για το πέτο. Ο μόνος τρόπος αντιδράσεως του Προέδρου για ότι στραβό γινόταν, ήταν να παραιτηθεί και να πέσει η κυβέρνηση.

Κάτι που δεν έκανε ποτέ κανένας γιατί ήταν όλοι βολεμένοι στον προεδρικό θώκο.

Από δω και πέρα το σύστημα άρχισε να ξεχειλώνει.

Ο τύπος, η τέταρτη εξουσία, έγινε δικτατορία στη θέση της δικτατορίας, ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις που θα της έδιναν δάνεια με εγγύηση αέρα και δημιουργούσε προβλήματα στις κυβερνήσεις που δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά της.

Το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε δανεικά και τα μοίραζε στους συνδικαλιστές, έφτιαξε ροζ βίλλα 500 τ.μ., ένα κωλόσπιτο δηλαδή, τον Άκη τον έπιασε γεροντοέρωτας σαν τον αρχηγό του, φάγανε, φάγανε μαζί με τους εκδότες και τους παρατρεχάμενους κηπουρούς, τα φαγωμένα τα έκαναν οφ σορ εταιρίες ανά την υφήλιο και το φέσι το φόρεσαν στο λούμπεν προλεταριάτο που ζητωκραύγαζε Άβε Καίσαρ.

Τώρα τραβάει τα μαλλιά του, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι ποιοί γενικώς, τον έφεραν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.

Έρχεται η ΝΔ, 2004-2009 άρχισε κι’ αυτή τα δανεικά και τους διορισμούς, το χρέος ανέβαινε, ο Καραμανλής κάτι πήγε να υπογράψει με τους Ρώσους για ένα πετρελαιαγωγό, πράκτορες, ποίας άραγε δυνάμεως που εθίγοντο τα συμφέροντά της, πήγανε να τον φάνε και στο παρά τρίχα τον γλυτώσανε απ’ ότι λέγεται Ρώσοι πράκτορες. Κάηκε η Ηλεία και έγινε κρανίου τόπος και η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ με τους καναλάρχες που ήταν και εκδότες φρύαξαν εναντίον του Καραμανλή.

Λέει τότε ο ¨ηγέτης¨, αντί να κάθομαι εδώ να με βρίζουν και να κινδυνεύω, δεν πάω σπιτάκι μου με τα παιδάκια μου και την Νατάσα, να τρώω τα πιτόγυρά μου; Και πήγε. Από τότε πληρώνεται, τρώει τα σουβλάκια του και δεν βγάζει κουβέντα απ’ το στόμα του. Μόκο. Εσείς τον ακούσατε καμιά φορά να πάρει θέση σε κάτι; Εγώ καμία.

10 χιλιάρικα τον μήνα για να μην κάνει τίποτα. Ωραία δουλειά διάλεξε, αλλά εγώ κι’ εσύ φταίμε που τον διαλέξαμε για πρωθυπουργό.

Είναι απαραίτητο να κάνουμε μια στάση εδώ, να δούμε ποιο ήταν το δημόσιο χρέος από την μεταπολίτευση και μετά.

Λοιπόν το 1980 επί Καραμανλή του μεγάλου, το δημόσιο χρέος που βρήκε από την χούντα ήταν 24,07% και το πήγε στο 31,68% επί του ΑΕΠ*.

Ο Αντρέας Παπανδρέου που θα έφερνε την ευημερία και θα έδιωχνε τους Αμερικάνους και τις βάσεις του θανάτου, την περίοδο 81-89 με τον Τσοβόλα δώστα όλα, το δημόσιο χρέος από 31,68% το πήγε στο 66,32%.

Ο Κώστας Μητσοτάκης το 90-93 που καιγόταν να γίνει πρωθυπουργός, καημό μεγάλο τόχε κι’ αυτός, από 79,73% το πήγε σε 102,83%.

Ο Αντρέας έφαγε κολοκυθάκι και καρότο βραστό στο Ωνάσιο και πήγε καλιά του.

Και τώρα ποιος θα γίνει ο σωτήρας της χώρας; Ο Αρσένης, ο Τσοχατζόπουλος, και ο Σημίτης παίξανε την αρχηγία στο ΛΟΤΤΟ και αρχηγός σωτήρας βγήκε ο κ. Τάπας Σημίτης, το 93-2004. Ο Αρσένης αναφώνησε «Μάκη χάσαμε» και εξαφανίστηκε ή τον εξαφανίσανε από προσώπου γης. Ο Σημίτης έκανε υποτίμηση της δραχμής κατά 14%, έκανε τους Ολυμπιακούς αγώνες, γεμίσαμε με Καλατράβες και ολυμπιακά έργα, μας στοίχισε ο κούκος αηδόνι, κανένα δεν αξιοποιήσανε στη συνέχεια και γίνανε πλούσιοι οι γύφτοι που τα πλιατσικολογήσανε. Το δημόσιο χρέος από 102,83% σκαρφάλωσε στο 106,80% παρά το χρήμα που είχε πέσει η ΟΕ.

Το δαχτυλίδι το παίρνει ο Γιωργάκης και μείς μια κεραμίδα κατακέφαλα. Από κει που έλεγε πως λεφτά υπάρχουν να φάνε και οι κότες, πήγε στο μακρινό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως λεφτά δεν υπάρχουν και πρέπει να ενταχθούμε στη Νέα Τάξη πραγμάτων. Υπέγραψε καινούρια μνημόνια για να χουμε να λέμε πως κάτι έκανε κι’ αυτός και τα παράτησε να πάει να βρει τη μάνα του την Μορμόνα στο Αμέρικα.

Αναμπουμπούλα, χαμός και τώρα ποιόν θα έχουμε για σωτήρα;

Ο Καρατζαφέρης απεφάνθη και οι προστάτες συμφώνησαν. Μόνο ο Παπαδήμας θα μας σώσει. Και κατέφθασε ο Παπαδήμας 2011- 2012, εξέχον στέλεχος του ΔΝΤ, της τράπεζας των μεγαλύτερων διεθνών τοκογλύφων και υπογράφηκε μετ’ επαίνων καινούριο μνημόνιο. Στο χρόνο που έμεινε ο Παπαδήμος ξεπουλήθηκε όχι η μισή αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, μας έβαλε στο Αγγλικό δίκαιο και έβαλε το νερό στ’ αυλάκι για να πλακώσει η Τρόικα. Το 2012 -2015 είχαμε δύο εκλογές και παρά τα Ζάππεια του Σαμαρά, φάγαμε στη μάπα κι’ άλλα μνημόνια και 2 εγκληματικά PSI επί Σαμαρά-Βενιζέλου και τιναχτήκανε στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι συντάξεις; – 40%.

Ο λαός παρασυρμένος από τους δημοσιογράφους άρχισε να κάνει πρωθυπουργούς κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε φορά το καρύδι αποδεικνυόταν ποιό τζούφιο. Έκανε Πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα που τα μόνα εχέγγυα που είχε, ήταν πως ήταν πρόεδρος του 15νταμελούς στο σχολείο του και πρώτος και καλλίτερος στις καταλήψεις. Το κόμμα του, από 3,5% έγινε κυβέρνηση μαζί με το αναγκαίο καλό, με τις κόκκινες γραμμές τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, μας βάλανε και το κάπιταλ κοντρόλ και τραβάμε όσα μαλλιά μας έμειναν. Το δε χρέος παρά τις τόσες θυσίες του ελληνικού λαού για 8 χρόνια παραμένει στο 179%

Πήρατε χαμπάρι τίποτα απ’ όλα αυτά που σας αράδιασα, ή θα εξακολουθήσετε να παίζετε το ρόλο της άβουλης πολτοποιημένης μάζας και θα ψηφίσετε πάλι τους απογόνους ή τους επιγόνους των ίδιων πολιτικών που μας κατέστρεψαν;

Θυμηθείτε πως το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει. Περαστικά μας.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *