Το άγαλμα του Σόιμπλε…

- - Articles

Ο υπουργός της ενωμένης Γερμανίας κύριος Σόιμπλε, φαίνεται πως είναι καλά διαβασμένος γύρω από την ελληνική ιστορία.
Σου λέει αυτοί οι Έλληνες εκεί κάτω, εκτός από τεμπέληδες είναι και χαζοί, αφού έχουν δώσει σε δρόμους ονόματα τυχοδιωκτών, απατεώνων, εγκληματιών και έχουν φτιάξει αγάλματα ανθρώπων που έχουν βλάψει την Ελλάδα, γιατί να μη φτιάξουνε και ένα δικό μου και να το βάλουνε έξω από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών, αφού εδώ και χρόνια εγώ κάνω κουμάντο!
Ας δούμε μαζί του λόγου το αληθές!

ΟΔΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ: Από την οδό Σταδίου στρίβουμε αριστερά την Εδουάρδου Λω προς Λυκαβηττό και μετά την διασταύρωση με την Πανεπιστημίου μπαίνουμε στην οδό Σίνα. Πριν συναντήσουμε την οδό Ακαδημίας αριστερά μας είναι η οδός Βησσαρίωνος. Ο Βησσαρίων το 1453 ήταν επίσκοπος Νικαίας και όταν έπεσε η Πόλη στα χέρια του Μωάμεθ, αυτός έκανε πατριάρχη τον Σχολάριο που ήταν συνεργάτης του στην πτώση της βασιλεύουσας. Ο Βησσαρίων τότε εγκατέλειψε την ορθοδοξία και στράφηκε στον παπισμό. Ο πάπας τον ανακήρυξε καρδινάλιο και πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Το 1463 ως τιτουλάριος πατριάρχης αποστέλλει εγκύκλιο στους σκλαβωμένους Έλληνες να απαρνηθούν την ορθοδοξία και να στραφούν στον παπισμό. Αποδίδει μάλιστα την σκλαβιά στην οποία βρίσκονται στο ότι ακολουθούν την ορθοδοξία και όχι το δόγμα του παπισμού. Ο ρόλος του υπήρξε καταστροφικός για τον ελληνισμό γιατί επεδίωξε την βίαιη θρησκευτική ενσωμάτωση στον καθολικισμό για να τον αφελληνίσει στη συνέχεια.

Αυτά εν ολίγοις για την ονομασία της οδού προς τιμήν του Βησσαρίωνος.
ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας είναι η αγίου Κωνσταντίνου που ξεκινάει από την Ομόνοια και καταλήγει στην πλατεία Μεταξουργείου. Λίγο πολύ όλοι ξέρετε πως ο Κωνσταντίνος με την μητέρα του Ελένη πήγανε στην Ιουδαία, βρήκανε το σταυρό που μαρτύρησε ο Ιησούς και τον φέρανε στην Πόλη. Τότε οι Ρωμαίοι είχαν φτιάξει ένα σωρό τέτοιους σταυρούς που σταύρωναν τους ληστές και όσους ξεσηκωνόντουσαν εναντίον της Ρώμης. Ποιός μου λέει ότι μάνα και γιός δε βρήκανε ένα τέτοιο σταυρό, τον κουβαλήσανε και τον παρουσίασαν σαν σταυρό του μαρτυρίου στον βαθειά θρησκευόμενο και δεισιδαίμονα λαό;
Το δίδυμο αυτό ήταν αδίστακτο μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον που δεν δίσταζε να κάνει και εγκλήματα για να τα υπερασπίσει. Κατόπιν δολοπλοκίας της μητέρας του Ελένης, η οποία ήταν ταπεινής καταγωγής και αγράμματη, κόρη ξενοδόχου της Βιθυνίας, κατηγόρησε τον γιό του Κωνσταντίνου Κρίσπο πως είχε σχέσεις με την μητριά του Φαύστα. Ο Κωνσταντίνος τον δολοφόνησε και την Φαύστα την έριξε μέσα σε ζεματιστό νερό στα λουτρά της Κωνσταντινούπολης. Άλλες πηγές λένε όπως ο Ζωσημάς, πως η Φαύστα για να ξεφορτωθεί τον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνου Κρίσπο, που είχε αποκτήσει από την Μινερβίνη και να εξασφαλίσει τα δικά της παιδιά στην διαδοχή, τον κατηγόρησε πως προσπάθησε να την βιάσει. Έτσι ή αλλιώς είχαν το τέλος που σας ανέφερα.
Δολοφόνησε ακόμα τον γαμπρό του Μαξιμίνο και τον αντίπαλό του Λικίνιο, παρ’ όλο που και οι δύο είχαν καταφύγει ως ικέτες στη Θεσσαλονίκη. Δολοφόνησε και τον πεθερό του Μαξιμιανό, που η ίδια η κόρη του Φαύστα αποκάλυψε το σχέδιο του πατέρα της να τον δολοφονήσει και είπε στον κόσμο πως αυτοκτόνησε.
ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΔΩΣΙΟΥ: Δρόμος με το όνομα αυτό βρίσκεται στο Χαλάνδρι.
Τώρα θα μάθετε τι ήταν και πως τον αγιάσανε κι’ αυτόν. Λοιπόν ήταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιβηρικής καταγωγής και είναι αυτός που έδωσε την διαταγή να σφάξουν 15.000 γυναίκες, παιδιά και γέροντες. Τους θέρισαν όλους όπως γράφει ο Θεοδώρητος Κύρου στην “Εκκλησιαστική Ιστορία”. Οι σκελετοί αυτών των ανθρώπων βρέθηκαν στον ανασκαφικό χώρο μοναστηριού στη Θεσσαλονίκη. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όσοι επιμένουν να λατρεύουν τους Θεούς των πατέρων τους καταγγέλλονται πως είναι “παράφρονες και αγριάνθρωποι”.
Στιγματίζονται, κατακεραυνώνονται από την θεϊκή κατάρα και εξοντώνονται από τον ίδιο τον αυτοκράτορα που εκτελεί Ουράνιες εντολές…
Συγχρόνως χάνουν όλα τα δικαιώματα τους ως πολίτες της Αυτοκρατορίας, οι περιουσίες τους δημεύονται και τα παιδιά τους πουλιούνται σκλάβοι.
Το όνομα Έλλην για αιώνες ήταν απαγορευμένο επί ποινή θανάτου και συνώνυμο του ειδωλολάτρη. Πάλι καλά που κάποιοι επέζησαν για να δημιουργηθεί η Νέα Ελλάδα με τα όποια κουσούρια κουβαλάνε από τον καιρό της σκλαβιάς.
Κανένας αυτοκράτορας του λεγόμενου Βυζαντίου δεν υπήρξε Έλληνας. Ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν Ρωμαίος και δεν γνώριζε καθόλου Ελληνικά. Ο Θεοδόσιος ήταν Ισπανός όπως μας λέει ο Λέων ο Γραμματικός. Ο Ηράκλειτος ήταν Καππαδόκης. Ο Βασίλειος ο ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας ήταν Αρμένης όπως και ο Τσιμισκής και ο Παλαιολόγος Σέρβος. Ο συνδετικός κρίκος του Βυζαντινού κράτους ήταν η ορθοδοξία. Είναι ψέμα πως το Βυζάντιο διέσωσε την Ελληνική γλώσσα. Αναγκάστηκε να την χρησιμοποιήσει, γιατί ολόκληρη η Ασία και η Αίγυπτος μιλούσαν Ελληνικά από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Το Βυζάντιο μισούσε την Ελληνική γλώσσα και αυτό το έδειξε κατά τον εκχριστιανισμό των Σλαύων όταν οι δύο ρασοφόροι Κύριλος και Μεθόδιος (δρόμος κι’ αυτοί) μετέδωσαν τον χριστιανισμό όχι με την Ελληνική γραφή, αλλά βρήκαν καινούρια που την ονόμασαν Κυριλλική, για να μην διδάξουν και διαδοθεί η Ελληνική γραφή και γλώσσα.
ΟΔΟΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ: Κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκης. Ο Ιωάννης Τσιμισκής έγινε αυτοκράτορας του Βυζαντίου, αφού πρώτα δολοφόνησε τον θείο του Νικηφόρο Φωκά με προτροπή της θείας του Θεοφανούς την οποία και παντρεύτηκε. Βίος και πολιτεία η Θεοφανώ, ήταν σύζυγος αρχικά του Ρωμανού του Β! τον οποίο έβγαλε από τη μέση με τη βοήθεια του Φωκά και αυτόν με την βοήθεια του εραστή της Ιωάννη Τσιμισκή.
ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με δρόμους που φέρουν το όνομά του. Έδωσαν ακόμα το όνομά του στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών. Όλοι οι Έλληνες έχουν διδαχθεί πως ήταν ένας μεγάλος πολιτικός που μεγάλωσε τα σύνορα της Ελλάδας. Μπράβο, αυτά ξέρουμε επισήμως όλοι.
Υπάρχουν όμως και ιστορικοί που έχουν άλλη άποψη από αυτήν που ξέρουμε.
Λένε λοιπόν πως ήταν εβραίος και τέκτονας της Στοάς Αθηνών από το 1898 και το πραγματικό όνομά του ήταν Μπενί Ζελόν. Ήταν παιδί του Κυριάκου Μπενιζέλου, που είχε παντρευτεί την Στυλιανή Πλουμιδάκη που την γνώρισε όταν ήταν γυρολόγος στην Κρήτη, η οποία καταγόταν από το χωριό Θέρισο.
Σπούδασε νομικά, ήταν δικηγόρος στα Χανιά και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα “Λευκά Όρη” που ανήκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν παππούς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που απεβίωσε πρόσφατα.
Μετά την επανάσταση που έκανε από το Θέρισο, ήρθε στην Ελλάδα και έγινε Πρωθυπουργός της. Την ίδια εποχή στην υπόλοιπη Ευρώπη Πρωθυπουργοί ήταν: στην Αγγλία ο Λόυδ Τσόρτς (δρόμος κι’ αυτός), στην Γαλλία ο Μπριάμ και ο Μπλούμ, στην Ιταλία ο Τζιολίτι και στην Ρωσία ο Λένιν. Όλοι μα όλοι Εβραίοι Σιωνιστές. Μαζί μ’ αυτούς κόλλησε και ο Βενιζέλος ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Ο Λόυδ Τσορτς ήταν υπέρμαχος για την εισβολή των ελληνικών στρατευμάτων στην Τουρκία. Κατόπιν συνεννοήσεων με τον Βενιζέλο έδωσε την συγκατάθεσή του για την επιβολή της συνθήκης των Σεβρών και τα Ελληνικά στρατεύματα με την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δυνάμεων, έφτασαν νικηφόρα μέχρι τον Σαγγάριο έξω από την Άγκυρα.
Ο δοξασμένος Βενιζέλος μετά την επιτυχία της συνθήκης των Σεβρών που έδινε στην Ελλάδα τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ακόμα και την ανατολική Θράκη και την νικηφόρο πορεία του ελληνικού στρατού στην Τουρκία, προκηρύσσει ξαφνικά εκλογές, τις χάνει, και έρχεται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος τον οποίο οι ευρωπαίοι ηγέτες τον θεωρούσαν αντίπαλο. Όλοι οι ευρωπαίοι με πρόσχημα ότι έφυγε ο Βενιζέλος και ήρθε ο βασιλιάς, σταμάτησαν την ενίσχυση της Ελλάδας και έστελναν τώρα βοήθεια στον Κεμάλ Ατατούρκ, άλλο Εβραίο σιωνιστή, που είχε αναλάβει εν τω μεταξύ την ηγεσία της Τουρκίας. Ο Ελληνικός στρατός χωρίς καμία βοήθεια χωρίς πολεμοφόδια και τροφές, διαλύθηκε και φθάσαμε στην καταστροφή του ελληνισμού στην Μ. Ασία. Για εξιλέωση ρίξανε τις ευθύνες στους έξι και τους εκτέλεσαν στο Γουδί.
Αυτά εν συντομία για τα ονόματα των δρόμων, του αεροδρομίου και των αγαλμάτων που φτιάχτηκαν για την υστεροφημία του.
ΟΔΟΣ ΑΛΕΞ. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ: Αυτός ήταν ομογενής από την Κωνσταντινούπολη και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μετεπαναστατική περίοδο του ΄21. Για μεγαλύτερη κατανόηση πρέπει να σας πω μερικά πράγματα για το Φανάρι. Η ύπαρξη του Φαναρίου στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζει με την πτώση της αρχαίας πόλεως του Βυζαντίου, όταν ο τελευταίος βυζαντινός Πρωθυπουργός Λουκάς Νοταράς μαζί με τον καλόγερο Ιωάννη Σχολάριο προτίμησαν το “φακιόλιον του Μωάμεθ παρά την τιάρα του Πάπα”.
Ο Σχολάριος μετά την πτώση έγινε Πατριάρχης.
Θα μου πείτε τώρα τι Πάπας τι Μωάμεθ, αφού και οι δύο κατάστρεψαν τη δοξασμένη Πόλη το 1204 ο πρώτος και το 1453 ο δεύτερος.
Η συνοικία του Φαναρίου έγινε η έδρα του Πατριάρχη και γύρω του μαζεύτηκαν μορφωμένοι Έλληνες για να απολαύσουν τα προνόμια που τους έδινε ο Τούρκος κατακτητής. Οι πανέξυπνοι Έλληνες μόρφωναν τα παιδιά τους στα καλλίτερα σχολεία και ετοίμασαν για να καταλάβουν θέσεις και αξιώματα κοντά στους Τούρκους. Επειδή οι μωαμεθανοί ήταν κατά κύριο λόγο αγράμματοι, προσέλαβαν
τούς εγγράμματους Φαναριώτες στην υπηρεσία τους για την διακυβέρνηση του κράτους. Από τότε όμως αρχίζει η μεγάλη καταστροφή του ελληνισμού.
Έτσι σιγά σιγά οι φαναριώτες βρέθηκαν στην κορυφή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη νοοτροπία για να επιβιώσουν και για να μη χάσουν τα προνόμιά τους, δε δίσταζαν μάλιστα να καταδίδουν και να καταπιέζουν τους Έλληνες συμπατριώτες τους.
Αυτή η νοοτροπία τους διέκρινε για όλα τα επόμενα χρόνια σε κάθε τους βήμα και σε κάθε τους ενέργεια. Έγιναν κρυψίνοες, δολοπλόκοι, ψεύτες, καιροσκόποι και ραδιούργοι. Με τις ικανότητες αυτές κατάφεραν να γίνουν απαραίτητοι στον κατακτητή και να καταλάβουν υψηλές θέσεις στην οθωμανική διοίκηση.
Υπηρετούσαν πιστά τον Τούρκο αφέντη τους, αλλά συνάμα φρόντιζαν και τον δικό τους πλουτισμό εις βάρος του απλού λαού πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων.
Ένας από τους επιφανέστερους Φαναριώτες ήταν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ο οποίος έλαβε μόρφωση στην τότε Σχολή του Γένους, ώστε όταν έρθει η ώρα να αναλάβει διοικητικές θέσεις στο οθωμανικό σύστημα.
Ήταν κάτοχος έντεκα γλωσσών και ο εξάδελφος της μητέρας του Ιωάννης Καρατζάς όταν έγινε ηγεμόνας της Βλαχίας, τον προσέλαβε γραμματέα του και στη συνέχεια Μέγα Ποστέλνικο (υπουργός εξωτερικών).
Από τη θέση αυτή έρχεται σε επαφή με τους Έλληνες της διασποράς στη Δύση και μυείται στη Φιλική Εταιρία. Ο Καρατζάς όμως έπεσε στη δυσμένεια του σουλτάνου και φοβούμενος για την ζωή του την κοπάνισε νύχτα με τους θησαυρούς του και τον ανεψιό του. Ο Μαυροκορδάτος στη συνέχεια πετάει την τουρκική στολή ντύνεται φράγκικα και καταβαίνει στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά ο Καποδίστριας είπε πως ” αντικατέστησε το σαρίκι με πίλον ευρωπαϊκό “. Από δω και πέρα αρχίζει το μαρτύριο της αγωνιζόμενης Ελλάδας για λευτεριά, καθώς αυτό το κάθαρμα χώνει τη μύτη του παντού και με τις ραδιουργίες του βάζει τους αγωνιστές να τρώγονται μεταξύ τους.
Ο Μαυροκορδάτος υπήρξε το μοιραίο πρόσωπο της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Πιστός οπαδός του φαναριώτικου δόγματος “διαίρει και βασίλευε”, όπως γράφουν όλοι οι ιστορικοί, ήταν ένας πολιτικός που δεν υπολόγιζε τίποτα και κανέναν και δεν άφησε δολιότητα και παλιανθρωπιά που να μη την κάνει.
Όπλισε το χέρι των Μαυρομιχαλαίων να δολοφονήσουν τον Μέγα και αξεπέραστο πατριώτη Ιωάννη Καποδίστρια και έβαλε τον Γκούρα να δολοφονήσει τον Οδυσσέα Ανδρούτσο μέσα στο κελί του στην ακρόπολη και τον πέταξαν μετά από τα βράχια υποστηρίζοντας πως ήθελε να δραπετεύσει.
Με δολοπλοκίες έπεισε τον Παπαφλέσσα να φυλακίσει τον Κολοκοτρώνη και παρέσυρε τον Καραϊσκάκη να επιτεθεί στο Μωριά και να αλληλοσκοτώνονται οι Ρουμελιώτες με τους Μοραΐτες την ώρα που ο Ιμπραήμ ετοιμαζόταν να καταλάβει την Ακροκόρινθο. Ο Μαυροκορδάτος ως Πρόεδρος και το άλλο κάθαρμα ο μέγας δολοπλόκος Κωλέττης ( κι’ αυτός έγινε δρόμος) ως Πρωθυπουργός, φόρτωσαν την Ελλάδα με δάνεια που τα πληρώναμε μέχρι πρόσφατα, το 2011. Τα ονόματα αυτών των βέβηλων δώσαμε σε κεντρικούς δρόμους για να τους τιμήσουμε !!!.
Μετά τον Σόιμπλε περιμένουν στη σειρά ο Σημίτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Ευάγγελος, ο Αντώνης, ο Αλέξης και ένα τσούρμο ακόμα ελληναράδων… Τους σύγχρονους αποφεύγω να παρουσιάσω για ευνοήτους λόγους. Έ δεν πιστεύω να θέλετε κι’ άλλους να τους κάνουμε μπλέ πινακίδες στις γωνιές των δρόμων χωρίς να ξέρουμε την ιστορία του καθενός;
Θα μου πείτε εδώ ψηφίζουνε νόμους χωρίς να τους έχουνε διαβάσει και γω σας μιλάω για δρόμους. Τα ξέρατε όλα αυτά; Σίγουρα όχι! Θα σας πω ένα μυστικό: ούτε εγώ τα ήξερα όλα, αλλά έμαθα περισσότερα διαβάζοντας…
Διαβάστε ιστορία και διδαχτείτε γιατί χανόμαστε.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *