Τα φαντάσματα…

- - Articles

Είδε κι’ έπαθε ο φουκαράς ο ράφτης του Βενιζέλου να του ράψει κοστούμι. Ένα τόπι διπλόφαρδο ύφασμα και δεν του έφτασε. Το δεύτερο μπατζάκι το έβγαλε από άλλο τόπι ύφασμα και κατάφερε στο τέλος δουλεύοντας αυτός και σαράντα δυο καλφάδες να προλάβουνε να το έχουνε έτοιμο για το συνέδριο. Το ύφασμα από το ένα μπατζάκι του Βαγγέλη που περίσσεψε, έφτιαξε κοστούμι για τον φίλο του τον Αντώνη για να είναι ασορτί.

Και ανέβηκε στο βήμα ο Βαγγέλης με το καινούριο κοστούμι καμαρωτός καμαρωτός αυτοθαυμαζόμενος για την υπερτροφική του ευφυΐα.

Από το ατέλειωτο μπλα μπλα του, το μόνο που κατάλαβε ο ακροατής ήταν πως έβγαλε προεκλογικό λόγο υπέρ της ΝΔ. κρατώντας το λιβανιστήρι. Και τι είπε; “πως δεν αποτελεί λύση για την χώρα μία οριακή αυτοδυναμία της ΝΔ.” ΝΟΥΔΟΥΛΟΙ ετοιμαστείτε και σας έρχεται. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανίκανη να χειριστεί τα οικονομικά θέματα. Τον άκουσε όμως κανένας σας να λέει, ποιός ευθύνεται γι’ αυτή την κατάντια; Εάν όλοι αυτοί που κυβερνήσανε τόσα χρόνια δεν ήταν ανίκανοι και άχρηστοι και δεν είχε αγανακτήσει ο ψηφοφόρος μαζί τους, δεν θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που σου αρπάξανε την ψήφο σου υποσχόμενοι τα πάντα και όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση τα έκαναν όλα στάχτη και μπούλμπερη, κυρίως στα εθνικά θέματα.

Ο Ευάγγελος αφού δεν χωράει πλέον στο ΠΑΣΟΚ αναζητεί καινούρια στέγη, λύτρωση και άφεση αμαρτιών για τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, για την κλοπή των αποθεματικών ταμείων και το φόρτωμα δεκάδων φόρων στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ο κόσμος βογγάει. Ο ψηφοφόρος δυστυχώς τα ξέχασε όλα αυτά και τώρα ο Βαγγέλης προσπαθεί να αναρριχηθεί και πάλι τα σκαλοπάτια της εξουσίας. Ανοίχτε του τις αγκάλες σας και πάρτε τον να τον καμαρώνετε. Σε λίγο θα υποδεχτείτε και τον Πάγκαλο. Άλλωστε δεν θα είναι οι μόνοι άχρηστοι στο κόμμα σας. Άλλωστε τα ξερο-κόμματα που πετάνε οι άλλοι τα μαζεύετε εσείς για ώρα ανάγκης. Πείνα έρχεται, μάζευε ψήφους απ’ όπου μπορείς για νάχεις.

Η Φώφη εξαφάνισε τον πράσινο ήλιο μαζί με το ΑΦΜ του, φεσώνοντας το κράτος δηλαδή εσένα και μένα με διακόσια πενήντα εκατομμύρια που χρωστά από τα δανεικά και αγύριστα των τραπεζών. Αμ το καινούριο σήμα πάλι τι πράμα είναι αυτό καλέ; Κάτω δεξιά η ημισέληνος και αντί για άστρο που έχει η σημαία των μεμέτηδων, έχουνε βάλει στο κέντρο ένα πράσινο κύκλο. Ακριβώς από πάνω και λίγο δεξιά δυο δαγκωμένες φέτες καρπούζι για να υπενθυμίζει το μεγάλο φαγοπότι που υπήρχε επί των ημερών τους. Και κάτω αριστερά ένα γαλάζιο μπούμερανγκ μπας και ξεγελάσουμε και κανένα νεοδημοκράτη να του πάρουμε την ψήφο.

Έλληνα ψηφοφόρε πάρτο χαμπάρι πως κανένας από όσους μέχρι τώρα σε ξεγελάσανε και σου πήρανε την ψήφο με απάτη δεν νοιάζεται για την πατρίδα και για σένα. Για την καρέκλα και τα προνόμιά τους νοιάζονται.

Οι χρυσαυγίτες καπηλεύονται την πατρίδα και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ την μισούν. Ακούνε τη λέξη πατρίδα και τους πέφτουνε τα γένια. Εσύ πολίτη μπορείς να τους τα ξεριζώσεις και στους άλλους με τη γραβάτα να τους τις σφίξετε τόσο ώστε να μην μπορούν να πάρουν ανάσα για να μπορέσεις να πάρεις εσύ.

Αμ για τα αναίσθητα φαντάσματα του παρελθόντος που παρουσιαστήκανε στο συνέδριο με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά τι να πει κανείς! Ούτε τσίπα έχουνε ούτε μυαλό, γιατί αν είχανε θα εξαφανιζόντουσαν όπως ο Λαλιώτης. Ακόμα φαίνεται δεν χορτάσανε…

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *