Συνάντηση Μακρόν με τον Μικρόν …

- - Articles

Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ και κατεβαίνει από το αεροπλάνο ο Μακρόν με την Μπριτζίτ που δεν έχει καμία σχέση με την Μπαρντό, να συναντήσει τον Μικρόν και την Περιστέρα που έχει σχέση με τον Μικρόν και δυο παιδιά μαζί του.
Το ταρατατζούμ δε λέει να σταματήσει και μετά τις αγκαλιές και τα ματς μουτς ο Μακρόν με την Μπριτζίτ βαδίζουν προς το πολυτελές αυτοκίνητο που τους περιμένει και τους ακολουθούν κατά πόδας ο Μικρόν με την Περιστέρα.
Ο κύριος Μακρόν οικονομολόγος και επί μακρόν διάστημα πρόεδρος στις τράπεζες του Ρότσιλντ, είναι ηγέτης μιας μεγάλης χώρας και ο κύριος Μικρόν ηγέτης μιας μικρής χώρας, που πριν γίνει Πρωθυπουργός ήταν πρόεδρος δεκαπενταμελούς. Πήρε δε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού αφήνοντας πίσω του εν(υ)τοι(υ)χισμένους και μες τη χαρά καθηγητές και πρυτάνεις. Μάλιστα με τις πολύ καλές επιδόσεις του στην οικονομία της Ελλάδος, έγινε κι’ αυτός δεκτός στο υπαλληλικό προσωπικό του μεγαλοτραπεζίτη. Η χαρά του δεν περιγράφεται γι’ αυτό κάλεσε τον αγαπητό συνάδελφο σε τραπεζώματα και περιηγήσεις στην αρχαία κληρονομιά μας, πριν την παραχωρήσει κι’ αυτή στους δανειστές.
Η Μπριτζίτ με την Περιστέρα ντυθήκανε σαν ολόλευκα περιστεράκια και περιηγηθήκανε τους χώρους όπου ο Αριστοφάνης παρουσίασε την αντιπολεμική του κωμωδία “Λυσιστράτη” αποθεούμενες υπό του πλήθους.

Τώρα εάν μιμηθούνε κι’ αυτές την Λυσιστράτη και αρνηθούνε το κοκό στους άντρες τους μέχρι να σταματήσει η οικονομική δολοφονία της Ελλάδος, δεν ξέρω εάν το θέλουνε ή εάν το μπορούνε. Τουλάχιστον η μία απ’ τις δύο.
Μετά η Περιστέρα που πρόλαβε και έγινε πολύ φίλη με την Μπριτζίτ, την πήρε απ’ το χέρι και κατεβήκανε από τα αρχαία κλέη στην οδό Ερμού, όπου οι μαγαζάτορες μαζί με τον κοπανιστό αέρα των εισπράξεών τους, κοπανάγανε και τα χέρια τους χειροκροτώντας από ευγένεια την υψηλή προσκεκλημένη.
Ευτυχώς είχανε προλάβει και είχανε αποκαταστήσει τις σπασμένες βιτρίνες που οι μπαχαλάκηδες πριν από λίγο καιρό τις είχανε κάνει κομματάκια από γυαλί, σαν τον δρομέα του Βαρώτσου. Ξεθεωμένο το ζεύγος Μακρόν από το πολύ περπάτημα και τις πολλές σέλφι φωτογραφίες, πήγανε σε πολυτελή ταβέρνα να ανακτήσουν δυνάμεις. Ο αρχιμάγειρας αποκάλυψε σε κάποιο κανάλι της τηλεόρασης, πως ο κύριος Μακρόν έφαγε απ’ όλα τα εδέσματα που του προσέφεραν, αλλά αρνήθηκε να φάει ποταμίσιο ψάρι. Του είπε μάλιστα, δεν υπάρχει σεφ κα να ροφουδάκι, καμιά συναγρίδα, καμιά αλανιάρα τσιπούρα να βάλεις στα κάρβουνα να βάλω και μπόλικο λαδολέμονο να το ευχαριστηθεί η ψυχούλα μου! Όλο ψάρια του Σηκουάνα τρώω και τα βαρέθηκα.
Είδαμε τον Κούλη να λοξοκοιτάει με ζήλια τον Αλέξη και η Μαρέεβα την Περιστέρα γιατί περιμένουν πως και πώς να έρθει η ώρα να πάρουν τη θέση τους. Είναι βλέπεις σκασμένοι κι’ αυτοί να μας σώσουν.
Φουρτούνα στα μπατζάκια μας. Και εγώ τους λοξοκοιτάω και παρακαλάω πότε θα ξεκουμπιστούνε όλοι αυτοί μπας και δούμε μια άσπρη μέρα σα χώρα.
Μετά την αποχαιρετιστήρια χειραψία στις σκάλες του προεδρικού μεγάρου, είδαμε τον Μικρόν να παρατάει σύξυλο τον Μακρόν και να ανεβαίνει τρέχοντας τις σκάλες. Ο Μακρόν έμεινε μόνος και αναρωτήθηκε τι να έπαθε ξαφνικά ετούτος και έφυγε τρέχοντας. Μπας και έχει τύψεις για αυτά που μας πούλησε;
Σε ένα δέντρο δυο σπουργίτια τιτιβίζανε: Ρε μήπως κάνανε και μας επένδυση;

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *