Στρατηγικοί επενδυτές…

- - Articles

Οι πολυθρωνάτοι ανά την υφήλιο με τις πουράκλες και τη σαμπάνια στο χέρι,
διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου με ένα σωρό γκόμενες δίπλα τους να παριστάνουν τις γλάστρες σαν ντεκόρ της πολυτελούς πισίνας τους.
Δουλειά τους, στρατηγικοί επενδυτές σου λένε και βγάζουνε πάρα πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά. Βαρύγδουπος τίτλος. Στρατηγικός επενδυτής !!!
Κάθονται στην πολυθρόνα τους με ένα laptop στο χέρι και ψάχνουν να βρούν εν αποσυνθέσει οικονομία σαν την δική μας, να πέσουν σαν όρνια να κερδοσκοπήσουν στο πτώμα της. Μικρή διαφορά έχουν από τους βραχυπρόθεσμους κερδοσκόπους (scalper) επενδυτές που αγοράζουν και πουλάνε χρεόγραφα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, με σκοπό να αποκομίσουν κέρδη.
Δεν διστάζουν να αρπάξουν, από ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, έργα τέχνης και οτιδήποτε άλλο έχει αξία.
Η ελληνική οικονομία στέγνωσε από μετρητά αφού οι κάθε λογής λαθρομετανάστες μπορούν να στέλνουν ελεύθερα χωρίς κανένα έλεγχο στις πατρίδες τους τα λεφτά (συνηθέστατα μαύρα) που βγάζουν εδώ. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΤ με αυτόν τον τρόπο έχουν κάνει φτερά προς τα έξω ένα δις δολάρια. Φάγανε βέβαια τον άμπακο και οι ντόπιες ύαινες, που αρπάζανε τα λεφτά μας και τα έβαζαν σε λογαριασμούς τους σε λίστες Λαγκάρντ, λίστες Μπόγιανς και Πάναμα πέιπερς.

Οι τράπεζες μείνανε ταπί από μετρητά, κοκκινίσανε τα δάνεια και έτσι βγήκανε στο σεργιάνι προς εξεύρεση μετρητών. Ο πολυθρονάτος τύπος παίρνει την πουράκλα του και το λίαρ τζετ και μια και δυο έρχεται στους τραπεζίτες. Γεια σας είμαι στρατηγικός επενδυτής και δίνω για το χαρτοφυλάκιό σας από 5% έως 50%. Έτσι ωμά μπήκανε τα κοράκια οι τοκογλύφοι στις τράπεζες, πήρανε κοψοχρονιά τα «κεφάλαια της δυστυχίας” και ξεσπιτωθήκανε οι Έλληνες δανειολήπτες. Δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και τα διάφορα σούπερ μάρκετ ξένων πολυεθνικών εταιριών που έχουν γεμίσει την Ελλάδα, εισάγουν τα περισσότερα προϊόντα από τις χώρες τους και τα κέρδη τους τα στέλνουν πάλι στις μητρικές εταιρίες τους του εξωτερικού. Ξέρετε πως οι μισές μετοχές των σούπερ μάρκετ Lidl όπως και οι μισές της Μερσεντές ανήκουν στους απόγονους του ΝΑΖΙ Γκέμπελς που μαζί με τον Χίμλερ κατασφάξανε και αιματοκύλησαν την Ευρώπη; (Voice News.gr). Αν δεν το ξέρατε μαθετέ το και συνεχίστε να πηγαίνετε στα Lidl και να καμαρώνετε μέσα στην Μερσεντές σας σαν γύφτικο σκεπάρνι. Τα ανθρωποειδή της όποιας κυβέρνησης που μας κυβερνάνε τα τελευταία χρόνια υπογράφουν το ένα μνημόνιο θανάτου της πατρίδας μας μετά το άλλο, με την δικαιολογία πως τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Και στον Κορυζή που ήταν πρωθυπουργός το 1940, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράψει την παράδοση της Ελλάδας στον Άξονα. Αυτός προτίμησε να τραβήξει την σκανδάλη μόνος του και να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, παρά να μείνει το όνομά του στην Ιστορία πως ήταν εκείνος που υπέγραψε την παράδοση της πατρίδας του. Κι’ όμως αυτόν τον ήρωα μαζί με τον εύζωνα Κουκίδη κανένας δεν τους τίμησε, γιατί θα ήταν παράδειγμα στους νεότερους η φιλοπατρία αυτών των ανθρώπων, για την οποία οι σημερινοί ουτιδανοί πολιτικοί μας δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Δεν τους έκαναν ανδριάντες, ούτε έδωσαν το όνομά τους σε δρόμους και πλατείες. Τα έδωσαν όμως και τίμησαν όλους τους ανθέλληνες ξένους και τους δικούς μας ολίγιστους ρεμπεσκέδες, που άλλος λίγο και άλλος πολύ έβαλαν το χεράκι τους και φτάσαμε έως εδώ.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *