Σπάσε τα δεσμά…

- - Articles

Όπως θα ξέρετε ρεπόρτερ δεν είμαι, σας έχω αποδείξει πως δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και σαν ανένταχτος βλέπω την υπόθεση της ΝΟVARTIS με ανοιχτό μυαλό, αυτιά και μάτια.

Δεν με ενδιαφέρει εάν ο Τσίπρας έφερε την υπόθεση στην επιφάνεια για να κουκουλώσει το συλλαλητήριο για το ξεπούλημα και του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, που δεν το αποκλείω. Εδώ έφτασε στο σημείο να αλλάξει την ετυμηγορία του ΟΧΙ και την έκανε ΝΑΙ και θα δίσταζε τώρα; Τίποτα πλέον δεν μου κάνει εντύπωση γιατί τα ματάκια μου έχουνε δει τόσα πολλά από τους πολιτικούς. Μόλις έσκασε μύτη στις εφημερίδες αυτή η υπόθεση και πριν ανοιχτεί και διαβαστεί ο φάκελός της, τα δυο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν πριν τον Τσίπρα, υποστηρίζουν πως όλα όσα περιέχει ο φάκελος είναι ψέματα και σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμφισβητούν ακόμα και τα στοιχεία που έχει στείλει το FBI και τα παπαγαλάκια από εφημερίδες και κανάλια αποκαλούν τους μάρτυρες κουκουλοφόρους γιατί οι άνθρωποι φοβούνται για την ζωή τους.

Είναι λογικό ενορχηστρωμένα οι πολιτικοί να υπερασπίζονται έξαλλοι τα συμφέροντά τους, αλλά εγώ απορώ γιατί τους ακολουθούν με τόσο φανατισμό και οι οπαδοί τους. Μήπως γιατί φωνάζουνε; Και επί Τσοχατζόπουλου τα ίδια δεν ακούγανε; Δεν τους ενδιαφέρει απ’ ότι φαίνεται να βγει η αλήθεια στο φως και να βρεθούν αυτοί που τους κατακλέψανε, αλλά πως θα απαλλαγή η παράταξής τους από τις κατηγορίες. Λες και τα αρπάξανε παρέα μ’ αυτούς που κατηγορούντα πως πέρνανε τις βαλίτσες με τα εκατομμύρια στα υπόγεια γκαράζ!

Στις ειδήσεις ακούω πως η NOVARTIS είχε λαδώσει ολόκληρη την υφήλιο για να κάνει τις δουλειές της και μόνο στην Ελλάδα τις έκανε τσάμπα. Έ, εγώ αυτό το χάπι δεν το καταπίνω !

Δεν μπορώ όμως να εξηγήσω την ψυχολογία των οπαδών, που αντί να νοιάζονται για τα δικά τους συμφέροντα, νοιάζονται και πιστεύουν αυτούς που τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω στον παροξυσμό που έχει καταλάβει τους οπαδούς των υπό κατηγορία κομμάτων. Ωρύονται πως οι πολιτικοί της παράταξής τους είναι λευκές περιστερές και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί με το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, συγχωροχάρτι που έδωσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Για να παραγραφούν όμως πρέπει να υπάρχουν. Μόνοι τους έτσι ομολογούν την ύπαρξή τους.

Πριν από μερικά χρόνια όταν στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην αντιπολίτευση χάλαγε τον κόσμο για τις μίζες που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ από την SIEMENS και ο Τσουκάτος μάλιστα είχε παραδεχτεί πως πήρε από την γερμανική εταιρία ένα εκατομμύριο και το κατέθεσε στα ταμεία του κόμματος. Τα ίδια και ο Μαντέλης για την τσέπη του. Και να ταν μόνο αυτοί ! Στη συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα και άλλες μίζες για τα υποβρύχια που γέρνανε, για τα Λέοπαρντ, για φρεγάτες, μέχρι τα υγρά καθαρισμού και το κωλόχαρτο χανόντουσαν ως δια μαγείας από τα υπουργεία, για να δίνονται συνέχεια παραγγελίες και οι υπάλληλοι των τμημάτων προμηθειών να βγάζουν αρκετούς μισθούς πάρα πάνω.

Μετά βγήκανε τα δωράκια που έκαναν οι Γερμανοί και στην αγία οικογένεια των Μητσοτακαίων.

Και βάζανε αβέρτα φόρους για να καλύψουν το ισοζύγιο πληρωμών και επειδή πάλι δεν έβγαινε, καταφεύγανε σε αλόγιστο δανεισμό και μας φορτώσανε δισεκατομμύρια χρέος.

Οι μίζες μπαίνανε σε λογαριασμούς τραπεζών και οι λογαριασμοί έχουνε αριθμούς και οι αριθμοί δικαιούχους. Δεν μπορεί να ξεχάσατε τον Βαγγέλη Βενιζέλου που ξεφώνιζε από τα έδρανα της Βουλής πως αυτοί οι αριθμοί είναι αριθμοί τηλεφώνων! Αντεγκλήσεις, χαμός!

Τελικά απεδείχθη πως ο μέγας συνταγματολόγος έλεγε μπούρδες και μόνο ο Άκης μετά της συμβίας του βρέθηκαν πίσω απ’ τα σίδερα και ξεβρόμισε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου από το μίασμα. Οπαδέ ξύπνα, όχι για σένα γιατί είναι αργά πια, αλλά γι’ αυτά τα έρμα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, που τα αφήνεις κι’ αυτά υπόδουλα στους τοκογλύφους γιατί έμαθες να είσαι εσύ δούλος. Την μάχη να την δώσεις για την πατρίδα και όχι για το κόμμα. Σπάσε επί τέλους τα κομματικά δεσμά που έχεις με το παρελθόν που σε κατάστρεψε, για να απελευθερώσεις τουλάχιστον τα άνεργα ή ξενιτεμένα παιδιά σου. Καιρός ου μενετή…

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *