Παροιμίες μ’ αγγουράκια…

- - Articles

Όπως έχω παρατηρήσει τα άρθρα μου μοιάζουν με αγγουράκια.
Άλλοι τα διαβάζουν και δροσίζονται και άλλοι τα διαβάζουν και ζορίζονται.
Όσοι έχετε την αντοχή να τα διαβάζετε, θα έχετε διαπιστώσει πως προσπαθώ να μη χαρίζομαι σε κανέναν πολιτικό, αλλά και σε όποιον άλλο προσβάλει ή βλάπτει την πατρίδα μου. Την προσβολή της λογικής την αφήνω απ’ έξω, γιατί ο καθένας μας διαθέτει διαφορετική και δεν είναι μία, αλλά πολλές. Όλοι έχουν τη δική τους, όπως λέμε, ο καθένας έχει το δικό του τον χαβά. Τι να κάνω, δεν ταυτίζω την κωμωδία με την τραγωδία. Με την ίδια μαχητικότητα λοιπόν θα συνεχίσω να τα γράφω και ας δυσανασχετούν μερικοί που βάζω στο ίδιο τσουβάλι όλους τους πολιτικούς χωρίς καμία εξαίρεση.

Εγώ τους βάζω όλους μέσα, ενώ αυτοί που δυσαρεστούνται, όλο και κάποιον βγάζουν απ’ έξω, αναλόγως της κομματικής τσίμπλας που έχουνε εδώ και χρόνια. Τι να κάνουμε όμως “Για τον παρά κολάζεσαι, με τον παρά κι αγιάζεις.” Ο Ελληνικός λαός έχει βγάλει πολλές σοφές παροιμίες, ναι είναι σοφός, εκτός απ’ όταν πάει να ψηφίσει. Τότε χάνεται η κρίση, η λογική και η σοφία.”Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου” κι’ έτσι γέμισε η Ελλάδα κοψοχέρηδες. Πάλι αυτές τις μέρες οι πολιτικοί μας τρέχουνε σε όλους τους τοκογλύφους της Ευρώπης να παρακαλάνε για νέα αξιολόγηση και νέα δανεικά από τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ. Οι Δεσμοί κάθε φορά που είναι να δώσουν κάποια υποδόση, ζητάνε επί πλέον μέτρα τα οποία η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να τα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση. Θέλει να πάρει κι’ άλλα λεφτά για να διορίσει στο δημόσιο κι’ άλλους αξύριστους λέτσους από αυτούς που την περιτριγυρίζουν και η ΝΔ λέει πως δεν πρόκειται να τα ψηφίσει, αλλά είναι πρόθυμη να τα εφαρμόσει για να διορίσει κι’ αυτή δικούς της με γραβάτα. Δεν έχουνε πάρει χαμπάρι πως : Όταν ο Θεός σου δίνει αλεύρι, σου παίρνει ο διάβολος το σακί; Μυαλό δεν βάζουν και αντί να κάτσουν κάτω όλοι μαζί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να βάλουν τα ξεροκέφαλά τους να βρούν λύσεις, αυτοί αλληλοκατηγορούνται και προσπαθούν να κοροϊδέψουν όσους περισσότερους, για να αρπάξουν την κουτάλα. Από κει και πέρα τίποτα δεν τους νοιάζει: Ντύσου, γδύσου, συλλογίσου, φάγε, πιέ, χέσε και κοιμήσου. Γιατί να νοιάζονται, σάμπως αυτοί πληρώνουν τα μνημόνια; Το τέταρτο μνημόνιο το βαφτίσανε νέα αξιολόγηση, αλλά όταν μετά από σαράντα κύματα μας τοκίσουν το νέο ποσό, η παροιμία λέει: Αύριο λούζουν το γαμπρό και τραγουδούν τη νύφη. και Θα κλαίει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε την κύρια ευθύνη την φέρουν οι τρακόσοι ρεμπεσκέδες, αλλά και εμείς που τους ψηφίζουμε . Αντί να τους έχουμε χώσει στην ψειρού τους βαράμε παλαμάκια. Η ευθύνη τους είναι πως υποχωρήσανε στις αξιώσεις των τοκογλύφων γιατί: αν δεν γονάτιζε η γκαμήλα, δεν θα την φορτώνανε
Στους τρακόσους που είναι στη Βουλή μην ξαναδίνετε την ψήφο σας όπως λέει η παροιμία: Απ’ του διαβόλου το μαντρί, μήτε ‘ρίφι μήτε αρνί. Όλοι αυτοί εκτρέφουν και υπερασπίζονται τους αναρχικούς και τους μπαχαλάκηδες, την διεθνή αγυρτεία, για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και αυτοί κάνουν ό,τι κάνουν για να προκαλέσουν θόρυβο που όπως λέει η παροιμία ” Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο.” Επί τέλους να τους βροντοφωνάξουμε, μέχρις εδώ ήτανε η βασιλεία σας. Έκλασ’ η νύφη και σχόλασεν ο γάμος. και Τα ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *