Ο καραγκιόζης και ο νωματάρχης ΟΤΑΝ

- - Articles

Ο Καραγκιόζης είχε στημένη την παράγκα του μέσα σε χωράφι που είχε κληρονομήσει από τον παππού του. Για κακή του τύχη όμως ήθελε δεν ήθελε, είχε γείτονα ένα Βεζίρη που είχε καταπατήσει το διπλανό χωράφι και κάθε μέρα άφηνε τα γαϊδούρια του ελεύθερα, να πηδάνε το φράχτη και να  μπαίνανε στο χωράφι του Καραγκιόζη.

Ο Καραγκιόζης τότε ξαμόλαγε τα κολλητήρια του να τα πιλαλήσουν, αλλά μόλις αυτά βλέπανε τα κολλητήρια το βάζανε στα πόδια και ξαναγυρίζανε στο χωράφι του Βεζίρη .

Αμ τ’ άλλο που στο Βόρειο μέρος του φράχτη μαζευτήκανε κάτι κοπρόσκυλα και μέρα νύχτα αλυχτούσανε και δεν τον αφήνανε στην φτώχεια του.

Απηυδισμένος που λέτε ο Καραγκιόζης με τα μπες βγες των γαϊδάρων του Βεζίρη και τα ουρλιαχτά των κοπρόσκυλων, μια και δυο πάει και βρίσκει τον νωματάρχη της περιοχής και του λέει τα καθέκαστα.

Αυτός καθισμένος στην πολυθρόνα του γραφείου του που ήταν γεμάτο με πολύχρωμες σημαίες, ακούει τα παράπονα του Καραγκιόζη και του λέει: μην ανησυχείς και θα το τακτοποιήσω το θέμα που σε απασχολεί. Θα σε προστατέψω εγώ από κάθε κίνδυνο που θα διατρέχεις μόνο που εσύ θα είσαι υποχρεωμένος να μου πληρώνεις τα έξοδα που θα κάνω για σένα. Και άκου, θα σου δώσω και κάτι παλιές καραμπίνες που έχω για πούλημα και τα λεφτά μού τα δίνεις αργότερα. Μάλιστα προθυμοποιηθήκανε και κάποιες από τις ακούνητες  σημαίες που είχε στο γραφείο του ο… νωματάρχης, να του πουλήσουνε πολεμοφόδια για την καλλίτερη αντιμετώπιση των γαϊδάρων του κακού γείτονα και τα λεφτά δεν πειράζει θα τους τα χρώσταγε.

Τα μπες βγες όμως των γαϊδάρων του Βεζίρη συνεχιζόντουσαν και παρά τα συνεχή παράπονα του Καραγκιόζη ο νωματάρχης δεν έκανε τίποτα.

Ο Βεζίρης μάλιστα του άρπαξε και το μισό χωράφι που είχε λίγο πάρα πέρα και ο νωματάρχης έβγαλε μόνο κάτι καταδικαστικά ψηφίσματα παρέα με τις σημαίες που είχε στο γραφείο του κι’ από κει και πέρα δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον του άρπαγα Βεζίρη.

Όμως κάποιοι κουμπάροι του Καραγκιόζη που ερχόντουσαν κάθε τρείς και λίγο δήθεν από ενδιαφέρον για την υγεία του και παριστάνανε το σωτήρα, κάθε φορά που φεύγανε ο Καραγκιόζης έβλεπε πως του λείπουνε λεφτά από τον μπεζαχτά.

Τον κατακλέβανε.

Μια και δυο ξαναπάει στο νωματάρχη και του λέει κύριε νωματάρχη το και το.

Αυτός τον κοιτάει βλοσυρά και βάζει τις φωνές. Τι πράματα είναι αυτά που τόλμησες να ξεστομίσεις. Όλοι οι κουμπάροι σου είναι άνθρωποί μου που νοιάζονται για το καλό σου και τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Χάσου από μπροστά μου.

Ο φουκαράς ο Καραγκιόζης με κατεβασμένο το κεφάλι γυρίζει στην παράγκα του και εκεί κάθεται και σκέφτεται: αφού ο νωματάρχης δεν του προσφέρει καμία προστασία γιατί να μην πάει στον αστυνόμο, μπας και αυτός τον προστατέψει από τα γαϊδούρια του Βεζίρη;

Ο νωματάρχης από τη μια μεριά δεν τον προστατεύει και από την άλλη θέλει μαζί με τις σημαίες να του πουλάει συνέχεια πανάκριβα όπλα και να προστατεύει τους κλέφτες κουμπάρους που λέει πως είναι λέει άνθρωποί του.

Τα πρακτόρια όμως του νωματάρχη κάτι μυριστήκανε και άρχισαν τις απειλές στον Καραγκιόζη πως αν πάει στον αστυνόμο θα τον καταστρέψουν.

Ρε δεν πάτε στο διάολο τους απαντάει ο Καραγκιόζης, αφού τόσα χρόνια δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να με καταστρέφετε, πεθαίνουμε στην πείνα, τα κολλητήρια μου είναι άνεργα, η παράγκα μου μπάζει νερά από παντού και θέλετε κι’ αυτή να μου την πάρετε, τι έχω να φοβηθώ πάρα πάνω;

Έ άντεστε στο διάολο όλοι σας.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *