Οι πολιτικοί που ηττήθηκαν από τον στρατηγό Άνεμο…

- - Articles

Τους ακούσατε. Βγήκαν με περίσσιο θράσος στα κανάλια για να δώσουν εξηγήσεις για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και δεν έτρεξε ένα δάκρυ. Και τι είπαν; Πως αυτοί έκαναν το χρέος τους, πως ενήργησαν με στρατηγική και άριστη οργάνωση, υπεύθυνοι δεν είναι αυτοί, αλλά ο άνεμος και οι πολίτες.

Ρε μπαγλαμέδες τόσα χρόνια ποιος έκανε αναγνωρίσεις αυθαιρέτων, ποιος έδινε ρεύμα, νερό και τηλέφωνο σε όλα αυτά τα κτίσματα που με μπροστάρη τον Καμμένο, δεν μου κοβότανε το χέρι την ώρα και την στιγμή που τον ψήφιζα, γιατί με έπεισε ο απατεώνας πως είναι το αναγκαίο καλό και πως έχει κόκκινες γραμμές που και εγώ συμφωνούσα, και τώρα μου βγαίνει κολλαριστός από την 500σαρα Μερσεντές και λέει πως υπεύθυνοι είναι αυτοί που πήγαν και έχτισαν μέσα στο δάσος.

Η λαχτάρα του νεοέλληνα να αποκτήσει εξοχικό τον έκανε να συνεργαστεί με την εξουσία και να γίνει η φοβερή συναλλαγή.

Κόβεις δέντρα μέσα στο πευκοδάσος, σηκώνεις το αυθαίρετο και λες στην εξουσία. Μου αναγνωρίζεις το αυθαίρετο, εγώ σε ψηφίζω και η συμφωνία κλείνει

Ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές.

Δεκαετίες παίζεται αυτή η κωμωδία, μέχρι που προχθές κατέληξε σε τραγωδία.

Όταν έχεις περίφραξη από τενεκέδες γεμάτους βενζίνη και εσύ πίνεις αμέριμνος το παγωμένο φραπεδάκι στην βεράντα σου κάτω από τα πεύκα, τι περιμένεις πως δεν θα έρθει ποτέ η κακιά ώρα;

Να που ήρθε και όλη η Ελλάδα θρηνεί τους καρβουνιασμένους ανθρώπους και τα καημένα τα παιδάκια που χάθηκαν χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Αλλά εδώ είναι η χώρα των ανερμάτιστων κατοίκων. Έλα μωρέ, σε μας θα τύχει; Και να που έτυχε. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Κάθε χρόνο γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κανένα μέτρο προστασίας και μετά την τραγωδία, δεν φταίω εγώ, αλλά ο άλλος. Και συ τους πιστεύεις και πας και τους ξαναψηφίζεις.

Για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους, παρουσιάσανε κάτι χάρτες που όπως είπανε αποδεικνύουν πως ήτανε εμπρησμός. Και σεις μωρέ τι κάνατε; Γιατί δεν τους πιάνετε πριν κάνουν το κακό;

Τις μυστικές υπηρεσίες τι τις έχετε, για να παρακολουθούν μόνο τους Ρώσους πράκτορες και να μην παίρνουν χαμπάρι τους Τούρκους που αλωνίζουν στην Θράκη; Όλοι οι πράκτορες του κόσμου εδώ είναι μαζεμένοι με πρώτους και καλλίτερους τους αμερικάνους και τους εγγλέζους. Κανένα δεν παίρνουνε μυρωδιά.

Πριν μερικά χρόνια ένας Τούρκος αξιωματούχος, δεν θυμάμαι το όνομά του, είχε ομολογήσει με καμάρι, πως οι γκρίζοι λύκοι είχαν κατακάψει τα νησιά μας.

Τους κυπατζίδες γιατί τους πληρώνουμε μωρέ, για να εξυπηρετούν ξένα αφεντικά;

Οι πολιτικοί είναι αποδεδειγμένα ξεδιάντροποι ψεύτες, αναρωτήθηκες όμως ποτέ, τι είσαι εσύ που τους ψηφίζεις;

Κριτική κάνουμε όλοι, αυτοκριτική όμως κανείς.

Για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός και το ξερό μας το κεφάλι το αγύριστο.

Οι πολιτικοί δεν φταίνε σε τίποτα. Ούτε εμείς. Υπεύθυνος ο αέρας. Πιάστε τον και δικάστε τον.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *