Οι κολαούζοι

- - Articles

“Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται” είχε πει ο Μένανδρος εδώ και δύο χιλιάδες τετρακόσια χρόνια.

Το γνωμικό αυτό παραμένει επίκαιρο και αναμφισβήτητο εάν το συνδέσουμε με την σημερινή Ελλάδα.

Τα Μεμέτια πάντα ήταν επιθετικά και διεκδικητικά, αλλά τώρα που βλέπουν την Ελλάδα γονατισμένη και ταπεινωμένη, το έχουν παρακάνει με τις παραβιάσεις  του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου.

Η Αλβανία και τα Σκόπια κολαούζοι της Τουρκίας, μας προκαλούν και μας χλευάζουν στα βόρεια σύνορά μας, ενώ η Τουρκία καραδοκεί στα ανατολικά να μας αρπάξει κανένα νησί όπως έκανε με την Κύπρο.

Βγήκανε καταδικαστικές αποφάσεις στον ΟΗΕ, αλλά η Κύπρος παραμένει για σαράντα τόσα χρόνια υπό τουρκική κατοχή.

Έτσι η βόρεια Κύπρος χάθηκε επί χούντας του Ιωαννίδη με τις δολοπλοκίες και τις ευλογίες του εβραιοσιωνιστή  Κίσινγκερ.

Όταν έπεσε ο Ιωαννίδης και ήρθε ο Κων/νος Καραμανλής το μόνο που αξιώθηκε να πει, ήταν το αμίμητο “πως η Κύπρος πέφτει μακριά”, υποκύπτοντας στις πιέσεις του Αμερικανικού παράγοντα. Κολαούζος του Κίσινγκερ !

Έτσι χάθηκε η βόρεια Κύπρος.

Μετά έρχεται ο αμερικανόφιλος Αντρέας να σώσει την Ελλάδα από την επάρατη δεξιά και με την αριστερή ρητορική του πως θα διώξει τις βάσεις του θανάτου και τους… Αμερικάνους, τελικά τους έβαλε από την πίσω πόρτα με τα δάνεια που έπαιρνε αφειδώς από τον Ρότσιλντ και τον Ροκφέλερ και λέγαμε πως επί Αντρέα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια.

Κολαούζος κι’ αυτός των Αμερικανών.

Τον έφαγε όμως ο καημός της Μιμής και αφού έφαγε το κολοκυθάκι πουρέ όπως μας είχε ενημερώσει ο Χυτήρης από το Ωνάσειο, μας εγκατέλειψε δια παντός και πάει καλιά του.

Άφησε όμως πίσω του δυο κακά, τα ανεξόφλητα δάνεια και το γιό του.

Το λογαριασμό των δανείων του Αντρέα τον εξοφλούμε τώρα και ο λαός πιστεύει πως φταίει ο Τσίπρας.

Έτσι χάθηκε η “ανεξαρτησία” της Ελλάδας.

Μετά έρχεται ο Γερμανόφιλος Σημίτης που υποδέχτηκε με ανοικτάς αγκάλας τους οικονομικούς δολοφόνους που έστειλαν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί. Δανείστηκε κι’ αυτός υπέρογκα ποσά για να κάνει τους νεοπλουτίστικους Ολυμπιακούς αγώνες και τώρα κλαίμε το μαύρο μας το χάλι.

Σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά για μια εκδήλωση που κράτησε ένα μήνα και μετά τα έφαγε η εγκατάλειψη η μούχλα και η λεηλασία από τους Γύφτους.

Με τη φούσκα του χρηματιστηρίου άρπαξε ότι μετρητό είχε μείνει στους εξαπατημένους πολίτες, πως  ο δείκτης του χρηματιστηρίου θα φτάσει τις επτά χιλιάδες μονάδες όπως διακήρυττε παρέα με τον Παπαντωνίου.

Ο κολαούζος των Γερμανών επέτρεψε τις μίζες από τους εξοπλισμούς και όχι μόνο και ενώ οι πολιτικοί κολυμπούσαν στο χρήμα της διαφθοράς, οι πολίτες κάνανε βουτιές στις  ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις που είχαν αρχίσει από την εποχή του Αντρέα.

Καπέλο μας φόρεσε το ευρώ και χάσαμε την αξιοπρέπειά μας και την εθνική κυριαρχία, όπως είχε πει η Μπενάκη στον μονίμως ευρισκόμενο σε λήθαργο Παπούλια.

Έτσι χάθηκε το μέτρο και το μετρητό από την Ελλάδα.

Μετά να σου και επανακάμπτει η Δεξιά με τον Καραμανλή και μόλις αυτός πήγε να φτιάξει αγωγό πετρελαίου με τους Ρώσους, κάποια γνωστή αόρατη δύναμη τον απείλησε για την οικογένειά του και αμέσως αποσύρθηκε στις σουβλακερί της Ραφήνας πίνοντας μόνο αμίλητα νερό.

Έτσι πάει η ευκαιρία να αποκτήσουμε πετρελαιαγωγό και να γίνουμε Κουβέιτ.

Κάποιος βιαζότανε να γίνει Πρωθυπουργός και ξαφνικά πέσανε μπροστά του λεφτά από τον ουρανό, σαν το μάννα στους Εβραίους της ερήμου.

Αυτός που τα βρήκε ήταν ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ Γιωργάκης, ξέρετε ο γιός του Αντρέα και έγινε Πρωθυπουργός.

Περιχαρής αναφώνησε πανηγυρίζοντας και λέγοντας το αμίμητο “λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά” και όταν συνήλθαμε από την χαρμόσυνη αυτή είδηση βρεθήκαμε αγκαλιά με τα δαι(μνη)μόνια.

Επειδή όμως πράγματι υπήρχαν λεφτά στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και στα ομόλογα των μικροεπενδυτών επέπεσε ο Βενιζέλος με το PSA και τα έκανε ρημαδιό.

Όταν η Γερμανίδα Μέρκελ με τον Γάλλο Σαρκοζί τον είπανε μαλάκα στα ανοιχτά μικρόφωνα, παράτησε το Πρωθυπουργιλίκι στον Αντώνη και την έκανε α λα Γαλλικά ο κολαούζος των Αμερικανών.

Έτσι χάσαμε το σωτήρα Γιωργάκη από την πολιτική σκηνή που ήθελε να μας κάνει σαν την Δανία.

Ο Αντωνάκης βιαζότανε κι’ αυτός να γίνει Πρωθυπουργός για να σκίσει τη λάθος συνταγή του πρώτου μνημονίου και βρεθήκαμε και με δεύτερο χειρότερο του πρώτου.

Η σαπίλα που τον περιτριγύριζε ήταν τέτοια που τον αρχικλέφτη του δημοσίου χρήματος Παπασταύρου, όταν βρέθηκε το όνομά του στη λίστα Λαγκάρντ και σε όσες λίστες βγήκαν στη φόρα, δεν δίστασε να πει “μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους στην Ελλάδα”. Αλλά απ’ ότι φαίνεται μαζί το παίζανε το παιχνίδι γι’ αυτό τον κάλυπτε με τόση ζέση.

Ο Αντωνάκης τελικά τίνος κολαούζος είναι δεν ξέρω, ίσως όμως των Αμερικάνων και λάτρης του ΔΝΤ παρέα με τον εκ μεταγραφής νεοδημοκράτη Άδωνη Γεωργιάδη. Αυτόν παραλίγο να τον ξεχάσω που είναι πανευτυχής όταν υπογράφει μνημόνια και απολύσεις για να μην του πάρει κα νας άλλος τη δόξα.

Οι εξαπατημένοι, αηδιασμένοι και απελπισμένοι πολίτες στράφηκαν αλλού για να βρούνε τη σωτηρία.

Και νά σου ένας νεαρός από το πουθενά του 3,5% που το παίζει αριστερός, που κι’ αυτός υπόσχεται πως θα σκίσει τα δεξιά μνημόνια και φέρνει το αριστερό τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο το χειρότερο όλων με την παρότρυνση όλων των κομμάτων για υπογραφή της συμφωνίας πάση θυσία.

Είχε λέει αυταπάτες πως θα μπορούσε να σκίσει τα μνημόνια και θα έκανε τους δανειστές να χορεύουν πεντοζάλι.

Δυστυχώς και μεις είχαμε την αυταπάτη πως θα έκανε όσα έλεγε.

Ο κολαούζος της λαθρομετανάστευσης !

Και τώρα ωρύονται οι κατσαπλιάδες της ψήφου του Ελληνικού λαού, πως τάχα μου ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε σωστά. Τύφλα στα μάτια σας απατεώνες.

Όλοι αυτοί είναι επιβήτορες της εξουσίας και πρόθυμοι κολαούζοι σε όποιο ισχυρό διαθέτει τα μέσα για να τους ξαναβγάλει βουλευτές.

Και ενώ βρισκόμαστε μες το μαύρο σκοτάδι, να σου και λάμπουν δυο προβολείς θυέλλης και υπόσχονται πως αυτός ΔΕΝ θα σκίσει τα μνημόνια αλλά θα εφαρμόσει πιστά τις επιταγές του ΔΝΤ.

Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι ο μόνος που παραδέχεται και μπράβο του πως είναι κολαούζος και θαυμαστής του ΔΝΤ και δε διστάζει μάλιστα να βγάλει φωτογραφία σελφ αγκαλιά με τον Τόμσεν και τον Γεωργιάδη.

Όπως διαπιστώσαμε όλοι αυτοί που τους δώσαμε την ψήφο μας είναι κολαούζοι κάποιου έτσι κι’ εμείς ήμαστε κολαούζοι των κομμάτων και των πολιτικών και αγόμαστε και φερόμαστε αναλόγως των προσωπικών μας συμφερόντων.

Κολαούζοι έ κολαούζοι !!!

Ιnahnak

2 Comments to Οι κολαούζοι

 1. Ppettas

  Στην πιο κρίσιμη στιγμή τής Μεταπολίτευσης, όπου ο λαός πράγματι μπορούσε να αλλάξει την ιστορία, εμποδίζοντας με τη μαζικότητά του την ψήφιση του πρώτου και βασικότερου Μνημονίου, το ΠΑΜΕ ήταν εκεί για να τον σταματήσει …Την εποχή που δεν είχε γίνει το καταστροφικό PSI των ασφαλιστικών ταμείων …Την εποχή που ακόμα το δημόσιο χρέος ήταν ομολογιακό και χωρίς την έγκριση της Βουλής δεν μπορούσε να συναφθεί το δάνειο που θα το μετέτρεπε σε ενυπόθηκο …Την εποχή που η οικονομία ακόμα λειτουργούσε, το ΑΕΠ ήταν αρκετά μεγάλο και δεν υπήρχε capital control …Την εποχή που κανένα “αγγλικό δίκαιο” δεν θα μπορούσε να σώσει τους τοκογλύφους. Και όμως. Εκείνη την εποχή, που ο λαός μπορούσε να αρνηθεί το Μνημόνιο και να δώσει και το “άλλοθι” στους πολιτικούς να μην το ψηφίσουν, βγήκαν οι έμμισθοι ροπαλοφόροι μπράβοι τού παρακράτους και τον σταμάτησαν …Αυτοί, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να χιμήξουν πάνω του με τα ρόπαλα, προκειμένου εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους, που είναι οι Σιωνιστές τοκογλύφοι …Προκειμένου να τον εμπόδισαν να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να “γράψει” μόνος του την ιστορία του.
  Όπως εκ των υστέρων μαθαίνουμε, τον ρόλο των “στρατηγών”, οι οποίοι κατεύθυναν τις δυνάμεις των χαφιέδων, τον είχαν η Κανέλη με τον Παφίλη …και μάλιστα μέσα από το κτίριο της Βουλής …Αυτοί, οι οποίοι δήθεν αρνούνταν να ψηφίσουν το Μνημόνιο των αφεντικών τους και το κατήγγειλαν.

  Από τότε μέχρι τώρα το ΠΑΜΕ δίνει πάντα το “παρόν”, για να “καπελώσει” την όποια λαϊκή αντίδραση πριν καν αυτή εκδηλωθεί. Όπου αυτό εμφανίζεται, απλά ο κόσμος αποχωρεί. Παντού εμφανίζεται “οπλοφορώντας”, εφόσον τόσο χοντρά παλούκια για τόσο μικρές σημαίες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και κανένας άλλος …Αυτός είναι ο ρόλος του. Όπως, πετώντας λίγα κόπρανα μέσα σε μια πισίνα, απωθείς τον κόσμο από το να μπει μέσα σ’ αυτήν —ακόμα κι αν έξω “βράζει” από τη ζέστη— έτσι γίνεται και με τις λαϊκές διαδηλώσεις. Το ΠΑΜΕ είναι αυτά τα μολυσματικά “κόπρανα”, τα οποία το σύστημα ρίχνει μέσα στη “δεξαμενή” τής αντίδρασης κάθε φορά που αυτή τείνει να γεμίσει κόσμο …Τα “κόπρανα” αυτά, που, από τη στιγμή που εμφανίζονται, “σχολάνε” κάθε μαζική εκδήλωση …Το “πεζικό” τού παρακράτους …Ο κοινωνικός “κατιμάς”.

  Με μερικές χιλιάδες χαφιέδων ελέγχουν τη συμπεριφορά ενός ολόκληρου λαού …Γι’ αυτό υπάρχουν και γι’ αυτό πληρώνονται …Σκουπίδια με όλη τη σημασία τής λέξεως. Γι’ αυτόν τον λόγο καμία Δικαιοσύνη και κανένα ελεγκτικό όργανο του κράτους δεν μπορεί να ελέγξει τα οικονομικά τού ΚΚΕ. Δεν μπορεί κανένας να ελέγξει την “τσέπη” που πληρώνει αυτούς τους επαγγελματίες ανθέλληνες και βέβαια να ανακαλύψει τους χρηματοδότες τους. Επιβεβαιώνουν με την πολιτική τους δραστηριότητα το νέο σύνθημα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο μέσα στην κοινωνία: …ΚΚΕ, το κόμμα τού ΧΑΦΙΕ…

  ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΉΝ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

  Ο καπιταλισμός νίκησε …Ζήτω οι Σταλινικοί.
  Ο “κυνοβουλευτισμός” νίκησε …Ζήτω οι “σκύλοι”.

 2. Ppettas

  ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝ ΚΟΥΛΗ… ΑΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ!
  Την… παράδοση της κατάληψης επίκαιρων θέσεων μέσα στο σύστημα, από πρώην κνίτες, συνεχίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ιδιοκτήτης της εταίρας δημοσκοπήσεων GPO. Ο οποίος, δεν ήταν απλά και μόνον πρώην κνίτης, αλλά αρχικνίτης (Γ.Γ. του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ), εν συνεχεία υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη.

  Αυτή την εποχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Olympia.gr, ο παλιός αρχικνίτης «είναι ο στενός συνεργάτης και πολιτικός μέντορας του Κυριάκου Μητσοτάκη», που «έχει αναλάβει να φέρει τους Σημιτικούς και τους Ποταμίσιους στη ΝΔ του Μητσοτάκη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *