Οι κατσαπλιάδες της πολιτικής…

- - Articles

Όποτε ανοίξω την τηλεόραση ακούω από τα συστημικά κανάλια τους μύδρους που εξαπολύει η “αντιπολίτευση” εναντίον της “κυβέρνησης” και τούμπαλιν.
Ακούω και τους δυο να μιλάνε συνέχεια για κράτος, αλλά δεν άκουσα ποτέ μέσα στα επιχειρήματά τους τις λέξεις Ελλάδα και Πατρίδα.
Αναφέρομαι μόνο στους δυο, γιατί όλοι οι άλλοι μπήκανε με το ζόρι στη βουλή και παριστάνουν τις γλάστρες στον κήπο της διαπλοκής που βασιλεύει η ομερτά.
Όλοι συμφωνούν σε όλα πίσω από την πλάτη μας κι’ ας ωρύονται παριστάνοντας τους αγανακτισμένους για την καταστροφή του κράτους και την λεηλασία των ταμείων του που οι ίδιοι έχουν κάνει.
Το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του τρανταχτού ΟΧΙ, μαζευτήκανε στο Μαξίμου όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, οι γλάστρες της Γερμανίας, με την ρητή εντολή το ΟΧΙ να γίνει ΝΑΙ.

Ο Τσίπρας κατά ομολογία του Βαρουφάκη ήτανε κάτωχρος και κατά την μαρτυρία του Μεϊμαράκη όλοι μαζεμένοι στο Μαξίμου, ακόμα και ο Κουτσούμπας, ψάχνανε να βρούνε τρόπο πως να γίνει η αλλαγή και πώς θα το ξεφουρνίζανε στον ευπειθή λαουτζίκο. Ο Κουτσούμπας αφού είδε το αδιέξοδο, τα μάζεψε και έφυγε για να έχει να λέει. Και τον τρόπο τον βρήκανε ! Βαφτίσανε το κρέας ψάρι, πως ο λαός είπε μεν ΌΧΙ αλλά εννοούσε ΝΑΙ και ο ευπειθής ψηφοφόρος το έχαψε και ας καταλύθηκε το Σύνταγμα και η κουτσή Δημοκρατία μας.
Σε όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση, βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι δημοσιογράφοι που με μονόστηλα, δίστηλα, τρίστηλα τρομοκρατούσαν τον κόσμο πως αν φύγουμε από την Ευρώπη και το ευρώ θα πεθάνουμε της πείνας. Και εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι που είμαστε ακόμα μέσα στο ευρώ, τι έχουμε κερδίσει και τι έχουνε κερδίσει οι Γερμανοί κυρίως, αλλά και οι υπόλοιποι δανειστές τοκογλύφοι.
Εδώ η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, τα σπουδαγμένα παιδιά μας παίρνουν των ομματιών τους για την ξενιτιά, ουρές ανέργων περιμένουν να πάρουν ένα ψίχουλο για επίδομα, οι σκουπιδοτενεκέδες έχουν βογκήξει από πεινασμένους Έλληνες και καλά που υπάρχουν ακόμα συμπολίτες που από το υστέρημά τους συντηρούν τα συσσίτια των εκκλησιών και των Δήμων.
Τους μισθούς και τις συντάξεις τις έχει φάει η μαρμάγκα και εμείς μούγκα.
Όταν έστω αυτή η ανίκανη κυβέρνηση που έχουμε, κάνει πως διαμαρτύρεται στο Σόιμπλε για την οικονομική ασφυξία που μας έχει επιβάλλει, αλλά και σε ολόκληρο το Νότο, αυτός απαντάει κυνικά νάιν συνεπικουρούμενος από την ντόπια αντιπολίτευση που απαιτούσε συμφωνία πάση θυσία και μας ήρθε κατακούτελα το τρίτο μνημόνιο. Η αντιπολίτευσή μας το φχαριστήθηκε και μετά έβγαλε την ουρά της απ’ έξω, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ενδοτισμό.
Μας μάθανε να ζούμε με δανεικά και τελευταία πάθαμε στερητικό σύνδρομο και τρέξαμε πάλι στο Σόιμπλε για καινούρια δανεικά. Ο Τσακαλώτος έκανε κάτι τσαλιμάκια και αργοπορούσε να υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο και εδώ Νεοφιλελεύθεροι, Ποτάμια και καταβόθρες δημοσιογράφοι χαλάγανε τον κόσμο να υπογραφεί το συντομότερο η νέα συμφωνία γιατί με την καθυστέρηση επιβαρύνεται όλο και περισσότερο το Δημόσιο χρέος. Το τέταρτο μνημόνιο το είπανε Συμφωνία και εμείς ανακουφισμένοι γυρίσαμε πλευρό και συνεχίζουμε τον ύπνο μας

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *