Οι ανάξιοι εραστές…

- - Articles

Κάποτε στα πολύ παλιά χρόνια που δεν διαφέρουν καθόλου από τα σημερινά, ήτανε μια Νύμφη που κάθε λίγο έψαχνε να βρει καλλίτερο εραστή.

Παρ’ όλο που η Νύμφη αυτή ήτανε ανοιχτοχέρα, οι άπληστοι εραστές που διάλεγε κάθε φορά, την κατακλέβανε μαζί με όλη την παρέα τους και αναγκαζόταν κάθε λίγο να τους αλλάζει.

Οι νέοι υποψήφιοι εραστές της υπόσχονταν πως αυτοί είναι που την λατρεύουν και πως αυτοί θα είναι εκείνοι που θα την σώσουν, πως θα την κάνουν ευτυχισμένη και θα φέρουν πίσω τα κλεμμένα που οι προηγούμενοι εραστές είχαν αρπάξει.

Μόλις όμως γινόντουσαν οι επίσημοι εραστές, ξεχνάγανε τις υποσχέσεις που είχαν δώσει και ενώ αυτοί υποστήριζαν πως είναι έντιμοι και ικανοί και κάνουν σωστή διαχείριση, δεν μπορούν να κάνουν όσα είχαν υποσχεθεί, με την δικαιολογία πως οι προηγούμενοι είχαν αφήσει πίσω τους καμένη γη.

Για πολλά χρόνια γινότανε αυτή η δουλειά και όλοι την κορόιδευαν και όλοι την κατάκλεβαν μαζί με όλο το συρφετό που κουβάλαγαν κάθε φορά μαζί τους για συμβούλους.

Αυτή πάντα άμυαλη και ευκολόπιστη, πως ο κάθε νέος θα είναι ο έντιμος και ο ικανός και θα την κάνει ευτυχισμένη τους πίστευε.

Δεν έφτανε όμως αυτό, αλλά έξω απ’ το σπίτι της είχαν μαζευτεί όλα τα αγριόσκυλα της περιοχής με διάθεση να μπούν μέσα να της φάνε το βιός της και να κάνουν τα πάντα ρημαδιό.

Βρισκόταν σε μαύρη απελπισία που έβλεπε τους εραστές να βλέπουν την κατάσταση μέσα από τα παράθυρα χωρίς να κάνουν τίποτα ουσιαστικό, παρά να φωνάζουν στον γείτονα να έρθει να τα διώξει.

Οπότε κάποια μέρα η υπηρέτριά της η Σαπφώ που αγαπούσε και συμπονούσε την κυρά της, της λέει: Κυρά τι κάθεσαι και τους κοιτάς, κάνε ότι κάνουν οι γεωργοί στα χωράφια για να γλυτώσουν από τα ζιζάνια. Και τι κάνουν βρε Σαπφώ; Μπουρλότο κυρία, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ…

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *