Να τα λεφτά, υπάρχουν !!!

- - Articles

Τι να σας πω ρε παιδιά: απόψε είδα ένα όνειρο που αν δε σας το πω θα σκάσω.

Είδα λέει να περπατάει μια παρέα σε ένα άγνωστο για μένα δρόμο και ανάμεσα στην παρέα δεν ξέρω πώς βρισκόμουνα κι’ εγώ.

Οι τσέπες τους ήταν παραφουσκωμένες και απ’ ότι κατάλαβα όλοι τους ήταν άνθρωποι με πάρα πολλά λεφτά, οπότε σκέφτηκα εγώ τι γύρευα ανάμεσά τους.

Ξαφνικά βρεθήκαμε σε μια σπηλιά γεμάτη καθίσματα και χημικές τουαλέτες.

Καθίσανε αυτοί, κάθισα κι’ εγώ, αλλά αρκετά πιο μακριά, μπορούσα να βλέπω τι κάνουνε, δε μπορούσα όμως να ακούσω τι λένε.

Στο τραπέζι που βρισκότανε στη μέση της σπηλιάς βγάλανε από τις παραφουσκωμένες τσέπες τους μπαλόνια και τα ακούμπησαν πάνω του.

Το κάθε μπαλόνι ήταν διαφορετικού χρώματος και στο κάθε χρώμα είχε τυπωμένο και διαφορετικό ποσόν. Τα κίτρινα είχαν τυπωμένο πάνω τους 500.000, τα κόκκινα 1.000.000 και τα πράσινα 2.000.000.

Συμφωνήσανε για αρχή να φουσκώσουν ένα κόκκινο και ένα πράσινο.

Μετά αρχίσανε να φουσκώνουν το… ένα μπαλόνι μετά το άλλο μέχρι που έχασα το λογαριασμό.

Απ’ έξω κάτι χουλιγκάνοι χαλάγανε τον κόσμο με τις φωνές τους, τι πράματα είναι αυτά να έχετε τον κόσμο σα να είναι έγκλειστος στη Μακρόνησο με χημικές τουαλέτες.

Τι να σας πω, εντυπωσιάστηκα που έμαθα πως στη Μακρόνησο είχαν χημικές τουαλέτες. Τέτοια πολυτέλεια πρώτη φορά μάθαινα πως υπήρχε.

Αμ το άλλο; Δε νοιαστήκανε μόνο για τους αρσενικούς που δε θα έχουν να κάνουν ένα ντους, νοιαστήκανε και για τις γυναίκες πως αν τους έρθει η μηνιαία ανάγκη τους τι θα κάνουνε;

Κοίτα να δεις φίλε μου τι σκαρφιστήκανε για να κραυγάσουν. Δεν το σκεφτήκανε οι γυναίκες μέσα και το σκεφτήκανε οι άντρες απ’ έξω.

Η παροιμία λέει φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Τι θέλανε και πήγανε;

Παρά τις κραυγές των χουλιγκάνων υπέρ του ενός ή του άλλου της παρέας το φούσκωμα το μπαλονιών συνεχιζότανε, μέχρι που απ’ το πολύ φύσα φύσα στα μπαλόνια, ξεφουσκώσανε οι ίδιοι και σταματήσανε.

Μείνανε στο τέλος τέσσερις, μπαϊλντισμένοι μεν, αλλά κερδισμένοι δε.

Βέβαια το φούσκωμα των μπαλονιών έγινε σε πολιτισμένο περιβάλλον αλλά όταν βγήκανε έξω από τη σπηλιά, άρχισε ό ένας να βρίζει τον άλλο για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Με τις φούσκες απ’ ότι κατάλαβα θέλανε να αγοράσουν κάτι μαγαζιά, που όσο τα είχανε στην ιδιοκτησία τους δε δίνανε φράγκο και χρωστούσαν σε όλο τον κόσμο, γιατί όπως λέγανε δεν είχανε ούτε σάλιο για να δώσουνε.

Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο Παππάς, αναρωτηθήκανε όλοι.

Όμως ο Παππάς ήταν μέσα στη σπηλιά και μέτραγε τις φούσκες προσέχοντας μη του σκάσει καμία.

Πάντως με τις φούσκες με κρατήσανε μια βδομάδα ξάγρυπνο από την αγωνία μου για να δω ποιός από δω και πέρα θα διαφεντεύει το μυαλό μου.

Αν έχει μείνει κουκούτσι μυαλό!

Απ’ ότι κατάλαβα λεφτά υπάρχουνε μπόλικα μόνο που δεν είναι δικά μου και ξύπνησα.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *