Μάθαμε να βλέπουμε και όχι να διαβάζουμε…

- - Articles

Με έκπληξη παρατηρώ, πως τις φωτογραφίες των πινάκων μου που ανεβάζω στο διαδίκτυο, τις βλέπουν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που διαβάζουνε τα άρθρα μου.

Δεν τους κακίζω, αλλά αναρωτιέμαι πως γίνεται αυτό, αφού το ένα είναι κάτω απ’ τ’ άλλο ; Βασάνισα πολύ το μυαλό μου ψάχνοντας να βρώ την απάντηση και ομολογώ πως δεν ξέρω αν βρήκα την απάντηση.

Τις τελευταίες δεκαετίες με την τηλεόραση ο άνθρωπος από αναγνώστης έγινε θεατής, αλλά και πολύ πιο πριν με τα κλασικά εικονογραφημένα, γιατί αυτό ήταν πιο εύληπτο. Μια ματιά, ακούσαμε τις ειδήσεις, διαβάσαμε και πέντε λεζάντες που μας πασάρανε, τα μάθαμε όλα και ξεμπερδέψαμε. Πού να κάτσεις να διαβάζεις εφημερίδα ή βιβλίο! Το διάβασμα θέλει χρόνο, σκέψη και προβληματισμό.

Την νέα τεχνολογία την εκμεταλλεύτηκε η Νέα Τάξη Πραγμάτων και πέτυχε να κάνει τον άνθρωπο να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο τον εγκέφαλό του. Μετέτρεψαν τον άνθρωπο σε ρομπότ που ακολουθεί τις εντολές και τις οδηγίες που του πλασάρουν τα διαπλεκόμενα κανάλια και ενεργεί αναλόγως με τα συμφέροντα τα δικά τους και αυτών που τους δίνουν διαφημίσεις. Η διαπλοκή τους μπουκώνει το στόμα με διαφημίσεις και μετά άντε να πεις κάτι κακό για δαύτους.

Η ζημιά γίνεται στους νέους ανθρώπους, που χαλάνε τα ματάκια τους με το να τα έχουν όλη μέρα προσηλωμένα σε ένα φορητό και όχι κινητό που λανθασμένα το λένε. Δεν κινείται αλλά φέρεται. Απόδειξη αυτών που ισχυρίζομαι είναι πως τους το είπαν κινητό και το δέχτηκαν λες και είναι πατίνι ή αυτο-κίνητο.

Εκείνοι που εξακολουθούν να διαβάζουν τουλάχιστον εφημερίδα, είναι κάτι ξεκουτιασμένοι γέροι σαν και μένα, που παίρνουν την εφημερίδα που γράφει μόνο αυτά που τους αρέσουν και υποστηρίζουν τις κομματικές ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Δεν πήρανε ακόμα χαμπάρι πως δεν υπάρχουν πλέον ιδεολογίες παρά μόνο συμφέροντα. Δεν νοιάζονται για την αλήθεια, αλλά θέλουν να μείνουν στο λιμνάζον κομματικό τέλμα τους.

Οι πολιτικοί μας βάφτισαν τον δωσιλογισμό “ευρωπαϊκό προσανατολισμό” και το σημερινό κυβερνητικό ασύνταχτο ασκέρι, δοξάζει τον εθνομηδενισμό και εφαρμόζει πολιτικές που λίγο πριν κατακεραύνανε.

Ο κόσμος όμως, όλος αυτός που μαζεύτηκε στα δύο συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών βροντοφώναξε την αγανάκτησή του και την διαφωνία του με όλα αυτά που γίνονται στην πατρίδα του και πίσω από την πλάτη του. Οι χρυσοπληρωμένοι χαφιέδες δοσίλογοι του ευρωπαϊκού κ(υ)νοβουλίου δεν τολμήσανε να παρευρεθούν και κρυφτήκανε όσο ποιό βαθειά μπορούσαν ψελλίζοντας πως δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι και προσπάθησαν τρομοκρατημένοι να μειώσουν με κάθε τρόπο την προσέλευση του κόσμου από κάθε γωνιά του κόσμου. Έτσι γίνεται πάντα και κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν στην δόλια την πατρίδα μας. Μέχρι τώρα ο λαός παρακολουθούσε απαθής τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, αλλά εχτές αντέδρασε και απέδειξε πως είναι αποφασισμένος επιτέλους να πάρει στα χέρια του τις τύχες τις δικές του και των παιδιών του.

Δεν είναι δυνατόν να ακολουθούμε αδιαμαρτύρητα τον δρόμο των παραισθήσεων που χαράσσουν οι τοκογλύφοι δανειστές μας και που εφαρμόζουν πειθήνια οι πολιτικοί μας.

Με τον τρόμο που ενσπείρουν μέσα από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ πως δεν θα έχουμε χωρίς την βοήθειά τους να φάμε, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε και κωλόχαρτο να σκουπιστούμε, κρατάνε τον μη σκεπτόμενο Έλληνα σε ημιανάπαυση και τον διατάζουν πότε προσοχή και πότε πάλι ημιανάπαυση.

Αν τολμάνε ας εφαρμόσουν τις απειλές τους να δούμε ποιός θα είναι εκείνος που θα χάσει τα περισσότερα.

Το μοναστήρι ναν’ καλά και η Ρωσία και η Κίνα είναι έτοιμες να μας βοηθήσουν με λιγότερα ανταλλάγματα.

Και αυτές κερδισμένες και εμείς !

Αλλά που να πάρουν χαμπάρι όλοι αυτοί οι πολιτικοί μας που υποκρίνονται τους σωτήρες. Ξέρουν πως αν αλλάξουν τα πράγματα δεν πρόκειται να μείνει ρουθούνι από δαύτους, γι’ αυτό αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να παραμείνουν στις καρέκλες τους και λακέδες των αφεντάδων τους.

Αλλά ο σκεφτόμενος πολίτης αναρωτιέται μα είναι δυνατόν οι πολιτικοί μας να μην αγαπάνε και να μην νοιάζονται για την πατρίδα τους; Αμ έλα ντε; Έλα όμως πάλι που τους βλέπεις να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες πότε της Μέρκελ πότε του Σόιμπλε και πότε των Αμερικάνων, αλλά κυρίως των Γερμανών !

Και απαντάει στον εαυτό του αυτός που είπαμε πως σκέφτεται: δεν γίνεται από κάπου θα τους κρατάνε και τους εκβιάζουν με τις μυστικές υπηρεσίες που διαθέτουν. Και επειδή φοβούνται να μην βγούν τα άπλυτά τους στη φόρα, στέκονται σούζα και βγάζουν την γλώσσα σαν πειθήνια σκυλάκια που περιμένουν το αφεντικό να τους πει τι να κάνουν και μόλις πραγματοποιήσουν την εντολή που πήρανε, το αφεντικό τους πετάει κα να κόκκαλο.

Τελειώνοντας θέλω ακόμα να πω στους νέους: διαβάζετε ιστορία, αυτή θα σας διδάσκει τα λάθη του παρελθόντος για να μην τα επαναλάβετε στο μέλλον.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *