Η τελική επιλογή …

- - Articles

Από καιρό είχα καημό να ασχοληθώ με τη Βουλή και με τα κόμματα που έχουμε στείλει εκεί μέσα. Τα στείλαμε για να κάνουν καλλίτερες τις μέρες μας κι’ αυτά μάς πρόδωσαν, μάς κατάκλεψαν και κάνανε τη ζωή μας μαύρη.
Επιτρέψτε μου την Βουλή να την παρομοιάσω με ταβερνείο, θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Λοιπόν, όπως έχουμε ανάγκη από τροφή για να επιβιώσουμε, έτσι έχουμε ανάγκη να ψηφίσουμε κάποιο κόμμα για να κουμαντάρει τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών.
Μια και μιλήσαμε για τροφή και δεν υπάρχει άλλο ταβερνείο, είμαι υποχρεωμένος να φάω ό,τι διαθέτει το εστιατόριο της Βουλής.
Το μενού έχει διάφορα φαγητά και όποιο σου αρέσει το παραγγέλλεις.
Εμείς όμως για να έχουμε και την οπτική εικόνα των φαγητών που υπάρχουν, πάμε μπροστά στην μόστρα που βάζουν στη σειρά τους νταβάδες για να διαλέξει ο πελάτης αυτό που του φαίνεται καλλίτερο.
Μόνο τα βλέπεις: το τι περιέχουν και πόσο νόστιμα είναι τα καταλαβαίνεις αφού φας. Πάνω από ορισμένα φαγητά ο ταβερνιάρης εδώ και καιρό είχε κολλήσει στο τζάμι μια ταμπέλα που έγραφε: “φαγητά δημοκρατικού τόξου”.

Απ’ αυτά θα πάρουμε λέω στο φίλο μου! Στην αριστερή μεριά έχει καπαμάδες με μπόλικη κόκκινη σάλτσα, αλλά φοβάσαι να παραγγείλεις μη σου πέσουν βαριοί στο στομάχι. Δίπλα έχει κεφτέδες ξεροτηγανισμένους με μια ξεπλυμένη ροζ σάλτσα, που καταλαβαίνεις πως είναι φτιαγμένη από μεταλλαγμένες ντομάτες. Άσε που μαζί με τον κιμά έχουνε πλάσει ένα σωρό συνιστώσες με μπόλικα μπαχαρικά για να μην τις πάρεις μυρουδιά.
Την τελευταία φορά μας είχανε φανεί λαχταριστοί και είχαμε πάρει από δαύτους, αλλά μας πέσανε βαρείς στο στομάχι και στην τσέπη. Πού να τολμήσουμε να ξαναπάρουμε ροζ κιοφτέδες.
Όμως υπάρχουν και ωραίοι ντολμάδες καλυμμένοι με μπόλικο αυγολέμονο, αλλά τι έχουν μέσα δεν ξέρεις. Παλαιότερα είχαμε πάρει και ντολμάδες, αλλά μέσα στο ρύζι είχανε ανακατέψει κάτι μνημόνια να, μετά συγχωρήσεως κι’ ακόμα τραβιόμαστε και δε φαίνεται πως θα γλυτώσουμε ποτέ από αυτά.
Δίπλα να και τα γιουβαρλάκια βουτηγμένα στο αυγολέμονο για να μην φαίνονται οι κατιμάδες . Έχει όμως και κάτι μπαγιάτικες πράσινες αγκινάρες με αρακά που απ’ ότι φαίνεται κάποιοι τις τρώνε ακόμα. Ά, να, δίπλα και τα βλίτα τα λεγόμενα κουτόχορτα, που τα προτιμούν αρκετοί, συνοδευτικά για σαλάτα μαζί με τα πάρα πάνω φαγητά.
Έχει και λειράτο κόκορα κρασάτο, τόσο φρέσκο, που λίγο θέλει να βγει απ’ την κατσαρόλα και να τρέχει απ’ τα μαύρα χαράματα στα κανάλια να κακαρίσει.
Είχε πάρει όμως τόσο ψηλά το κακάρισμα που ενόχλησε το κοτέτσι και άρχισαν οι διαμαρτυρίες. Έτσι μια μέρα τον πιάσανε και τον παρέδωσαν στον μάγειρα με το καροτσάκι, που παρ’ όλο που είχε μεγάλη αδυναμία στο κοκοράκι, υπέκυψε και τον έκανε με τα κρεμμυδάκια.
Εδώ τελείωνε και η ταμπέλα που έγραφε φαγητά του “δημοκρατικού τόξου” και έτσι προχωρήσαμε πιο πέρα. Απ’ ότι καταλάβαμε με το φίλο μου αφού μέχρις εδώ ήτανε τα φαγητά του “δημοκρατικού τόξου”, από δω και πέρα πρέπει να αρχίζανε αυτά του “αντιδημοκρατικού τόξου”. Εκεί όμως που τελείωνε η μια ταμπέλα και άρχιζε η άλλη υπήρχε μια μαρμίτα με πολύχρωμα σαλιγκάρια και από πάνω μια ακόμα ταμπέλα που έγραφε “αυτά πάνε με όλους και με όλα”.
Στα δεξιά της βιτρίνας είχε και ένα ταβά παστίτσιο με μισοκαμένη την μπεσαμέλ κι’ όπως την είδαμε έτσι μαύρη, προσπεράσαμε χωρίς να δώσουμε σημασία.
Σε κάτι μικρά ταψάκια, έχει κάτι φαγητά που τα βλέπαμε για πρώτη φορά και έτσι ρώτησα τον μάγερα. Δε μου λες σε παρακαλώ τι φαγητά είναι αυτά;
Ά, είναι κάτι καινούρια φαγητά που τα φτιάξαμε για δοκιμή.
Τώρα εγώ ο άμοιρος ποιό να διαλέξω αφού όλα που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, αποδειχτήκανε τοξικά και πολύ βλαβερά για την υγεία μας;
Οι σκουπιδοτενεκέδες απ’ όπου τρέφεται σήμερα πολύς κόσμος, έχουν τροφές ληγμένες μεν, αλλά λιγότερο τοξικές από τις υποσχέσεις και τα ψέματα που μοιράζουν αφειδώς τα κόμματα στους οπαδούς τους.
Εμείς, ο φίλος μου κι’ εγώ, βλέπαμε τους κατιμάδες που είναι ανακατεμένοι μες τα κόμματα, ο πολύς κόσμος όμως έξω δεν παίρνει χαμπάρι, ούτε και τώρα που εγώ τα βλέπω και τα λέω.
Ένας άντρας και μια γυναίκα μέσα στην ταβέρνα σκνίπα στο μεθύσι της αριστερής ιδεοληψίας τους, άρχισαν να φωνάζουν πως το δυστύχημα στην εθνική οδό που συνέβη κοντά στη Θήβα, οφείλεται σε ταξικά αίτια. Λέγανε πως αν ο νέος δεν ήταν πλούσιος και δεν είχε τόσο ακριβό αυτοκίνητο δε θα γινόταν το κακό.
Τι απύθμενο ταξικό μίσος, τι τύφλωση, τι βλακεία Θεέ μου!
Μάγερα, βάλε μας δυο μερίδες από τα καινούρια φαγητά να τα δοκιμάσουμε και αυτά, μπας και βρούμε και κανένα που να τρώγεται.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *