Η αφθονία των μηδενικών και του τίποτα…

- - Articles

Πήγα στον γιατρό να μου γράψει τα απαραίτητα φάρμακα για την επιβίωσή μου και στην αίθουσα αναμονής είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος που είχε αρχίσει να δυσανασχετεί για την αργοπορία. Ο γιατρός έκλεινε τα ραντεβού του, ανάλογα με την εντολή του υπουργείου υγείας που έχει καθορίσει να είναι δεκπεντάλεπτα. Το έβγαλε το φερμάνι χωρίς όμως να υπολογίζει το κόλλημα του συστήματος που κάνει κα να εικοσάλεπτο για να δεχτεί τα στοιχεία που γράφει ο γιατρός στον υπολογιστή. Τα φάρμακα τώρα δεν γράφονται όπως ξέρεται με το χέρι, αλλά μόνο ηλεκτρονικά για καλλίτερη παρακολούθηση των συνταγών και να μη γίνονται απάτες εις βάρος των ταμείων και του δημοσίου χρήματος.

Παρ’ όλο που μου είχε κλείσει ραντεβού στις επτά παρατέταρτο με δέχτηκε τελικά στις επτάμιση. Γειά σου γιατρέ, θέλω να μου γράψεις τα φάρμακά μου και του δίνω το βιβλιάριο.
Έγραψε τα στοιχεία στον υπολογιστή και υπομονετικά περίμενε να ξεκολλήσει το σύστημα να προχωρήσει την συνταγογράφηση. Ο γιατρός βγήκε και ενημέρωσε τους ασθενείς που περίμεναν πως κολλάει το σύστημα και γι’ αυτό καθυστερεί. Όταν καμιά φορά σταμάτησε αυτό το παναθεματισμένο το κυκλάκι να στριφογυρίζει στην οθόνη, το σύστημα επιτέλους άνοιξε και μπόρεσε να εκτυπώσει την ηλεκτρονική συνταγή μου. Η δουλειά μου έγινε και τώρα γιατρέ τι σου οφείλω; Με κοίταξε χαμογελώντας, ένα εκατομμύριο μου λέει. Καλά γιατρέ πάρε τώρα ένα δεκάρικο και τα άλλα πέντε μηδενικά στα χρωστάω. Θα πάω μια βόλτα στη Βουλή, θα πάρω και θα σου τα φέρω.
Όσα μηδενικά έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή κι’ ακόμα βρίσκονται στην ζωή, ψάχνουν για καμιά μονάδα να βάλουν μπροστά τους και έτσι να πάρουνε αξία.
Πριν από τις κάθε εκλογές χαϊδεύανε τα αυτιά των ψηφοφόρων και τάζανε λαγούς με πετραχήλια και μόλις γίνανε εξουσία το πρώτο πράμα που κάνανε ήταν να φτιάξουν νόμους που εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα.
Εκτός από τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών και παρατρεχάμενων, έχουνε υπογράψει νόμο για διαγραφές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και ασυλία τους. Τέλεια κατοχύρωσης.
Έτσι θα μένουν πάντα ατιμώρητοι σε όποια παρανομία κι’ αν διαπράξουν.
Μέσα σ’ αυτούς τους νόμους ψηφίσανε και ένα νόμο για την εξίσωση των λεγόμενων βουλευτικών αποζημιώσεων με τους μισθούς των δικαστών και ειδικότερα με αυτόν του προέδρου του Αρείου Πάγου. Δικαιολογία για την αύξηση οι μεγάλες υποχρεώσεις που έχουν αυτές οι δυο ομάδες.
Για τους πολιτικούς έχουμε γνώση όλοι οι πολίτες το πόσο νοιάζονται για το κοινοβουλευτικό έργο που έχουν αναλάβει, βλέποντας την αίθουσα της Βουλής μονίμως άδεια. Έχουν πολλές υποχρεώσεις μου είχε πει κάποτε ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, που στην αίθουσα συνεδριάσεων είχα δει στην έδρα τον Πάχτα να βγάζει λόγο για να τον βλέπει η τηλεόραση και από κάτω μόνο ένας βουλευτής να βαράει παλαμάκια. ΈΝΑΣ (1)!
Για τους δικαστικούς δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι στα “δικαστικά” του Σχοινιά έχουν κάνει υπερφίαλα κτίσματα όλοι οι μεγαλοδικαστές λες και θα στεγαστεί ένα ολόκληρο χωριό εκεί μέσα. Έτσι πότε η μία και πότε η άλλη πλευρά, αυξάνανε κατά το δοκούν τους μισθούς τους και ακολουθούσαν ο ένας μετά τον άλλο τις αυξήσεις. Το 2008 μάλιστα οι αυξήσεις των δικαστών φτάσανε στο 80% και ακολούθησαν κατά πόδας οι βουλευτές. Γιατί εσείς και όχι κι’ εγώ; Και αυξάνανε τους παλαιούς φόρους και εφεύρισκαν νέους και ο κόσμος άνεργος και απελπισμένος καταφεύγει στους κάδους απορριμμάτων για να ξεγελάσει την πείνα του. Ευτυχώς που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε η κυρία Κουντουρά και ο κόσμος έπαψε να τρέφεται με σκουπίδια. Από την άλλη πλευρά ο κύριος Γεωργιάδης έπαψε να διαμαρτύρεται πως ο Τόμσεν πάει να του κλέψει τη δόξα των απολύσεων που έφεραν τον κόσμο στους σκουπιδοτενεκέδες και ησύχασε. Δημοσιότητα νά ναι κι’ ότι νά ναι!
Η κυρία Κουντουρά καθώς φαίνεται δεν κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους και στις λαϊκές αγορές της Ελλάδας, να δει πια είναι η πραγματικότητα.
Καθώς έγινε υπουργός κυκλοφορεί μόνο σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια και σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Σιγά τώρα μη δώσουνε σημασία στο λαουτζίκο. Τώρα μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος από το 2009, αυτά τα μηδενικά θυμηθήκανε ένα νόμο για εφάπαξ των βουλευτών με τεράστια ποσά που είχε υπογράψει ο Χατζηδάκης της ΝΔ το 2009 και είχε επικυρώσει ο Παπούλιας. Μετά την κατακραυγή του κόσμου, αναδιπλωθήκανε τα μηδενικά και βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω. Το νόμο δεν τον βγάλαμε εμείς αλλά εκείνοι. Εμείς τον υπογράψαμε λέει η ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τον εφαρμόζει με απόφαση του Κουασιμόδου με το μαντιλάκι και παίζουνε και οι δυο τους με τις αντωνυμίες…
Ο γιατρός όμως περίμενε… Γιατρέ μου κανένας στην Βουλή δεν δέχτηκε πως είναι μηδενικό. Εμείς μου είπαν δεν ξέρουμε για τον φόνο της Ελλάδας ΤΙΠΟΤΑ. Δέχτηκαν πως δεν είναι μηδενικά, αλλά ένα ΤΙΠΟΤΑ.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *