Η άλωση…

- - Articles

Η χώρα βρισκόταν σε αναταραχή. Η σοσιαλιστική παράταξη που βρισκόταν 36

χρόνια στην εξουσία μοίραζε λεφτά στους συνδικαλιστές και στο λαό και ήταν όλοι πανευτυχής. Το που τα έβρισκε τόσα λεφτά κανένας δεν νοιάστηκε να μάθει!.

«Yang is go home» φώναζε ο Αντρέας και ο λαός αλάλαζε κάτω από τα μπαλκόνια. «Έξω οι βάσεις του θανάτου» ξαναφώναζε ο Αντρέας και ο λαός γεμάτος υπερηφάνεια κούναγε πράσινες σημαίες με τον μισό ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Φτάσαμε στην Ωνασιάδα, ο κ. Χυτήρης ανακοίνωσε πως ο Αντρέας πάει καλά με την υγεία του, έκανε κλύσμα, έφαγε καρότο και κολοκυθάκι βραστό και πήγε καλιά του, αφήνοντας χήρα την Μιμή πάνω στα νιάτα της να μένει μόνη σε ένα ροζ κολόσπιτο. Η Μιμή μην αντέχοντας τον πόνο και μην μπορώντας να ζήσει με την σύνταξη της Ολυμπιακής συν την Πρωθυπουργική, πούλησε την ροζ βίλα και την έκανε μεζονέτες για νάχει να πορεύεται στα γηρατειά της. Η χώρα ορφάνεψε και παρά λίγο να κάνει Πρωθυπουργό τον Τσοχατζόπουλο, αλλά του την έφερε μπαμπέσικα ο Σημίτης, που διαλαλούσε «ναι στην Ευρώπη των λαών» και της Siemens και ο κόσμος χειροκροτούσε πανευτυχής πως θα συνέχιζε να τρώει με χρυσά κουτάλια χορεύοντας την «καραγκούνα» σε ρυθμό ευρωπαϊκού βάλς.

Με φλάουτα, όμποε και άρπες δεν χορεύεις «καραγκούνα», ούτε με νταούλια και πίπιζες χορεύεις βάλς. Οι ευρωπαίοι θέλανε να ακούμε Μπαχ και Βάγκνερ εμείς θέλαμε να ακούμε την «γερακίνα», επήλθε η ρήξη και τότε μάθαμε από πού παίρνανε τα λεφτά που μοιράζανε στον κόσμο οι Πασόκοι. Δανεικά από τους Γερμανούς ήτανε και τα θέλανε πάραυτα πίσω. Και τώρα; O Σόιμπλε κέρβερος! Τα λεφτά μας. Τα λεφτά όμως είχανε γίνει μετοχές που κάθε μέρα θα ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο όπως έλεγε ο ίδιος ο Σημίτης με τον Παπαντωνίου, που ήταν όμως φούσκες και κατακλέψανε τον κόσμο. Είχανε γίνει βίλες με πισίνα και καγιέν, οι «λίστες Λαγκάρντ», «Μπόγιανς» και άλλες που δεν θυμάμαι, όλες γεμάτες με ελληνικά ονόματα, αλλά και μερικά

καμουφλαρισμένα όπως «Μαργαρίτα Π.» με 500 εκατομ. Κανένας αποκρυπτογράφος μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να βρει ποια είναι αυτή η μυστηριώδης «Μαργαρίτα Π.» και να της ζητήσουμε πίσω τα λεφτά!

Ήρθε η δεξιά του Καραμανλή, φρίαξε ο κόσμος με τα σκάνδαλα περί Βατοπεδίου αληθινά ή ψεύτικα, κάηκε η μισή Ελλάδα από τις πυρκαγιές, αυτές ήτανε αληθινές και η κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόταν σε μόνιμη νιρβάνα. Ο λαός έψαχνε να βρει νέο σωτήρα και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιωργάκη που διαβεβαίωνε πως λεφτά υπάρχουν και ο λαός τον εμπιστεύτηκε γιατί ήταν ο γιός του Μεγάλου Αντρέα, που πίστεψε πως θα συνέχιζε να ζει στον πλούτο των επιδοτήσεων και των νυχτερινών πολιτιστικών κέντρων με τις στριπτιτζούδες. Αμ, δε! Ο Γιωργάκης πήγε στο μακρινό Καστελόριζο κι’ από κει ξεφούρνισε στο εύπιστο πόπολο πως λεφτά δεν υπάρχουν, πως είναι υπέρ της παγκόσμιας διακυβέρνησης και όλος χαρά και υπερηφάνεια ανακοίνωσε πως το ΔΝΤ μας έδωσε 110 τρις. Μας έδωσε είπε, και όχι μας δάνεισε, για να μην μας ξυνοφανεί και υποψιαστούμε. Ο λαός συνέχιζε την δική του νιρβάνα!

Μια εξυπηρέτηση έκανε ο άνθρωπος στους διεθνείς φίλους του, που τώρα βγάζουν την υποχρέωση απέναντί του καλώντας τον να κάνει ακριβά αμειβόμενες διαλέξεις ανά την υφήλιο, με θέμα « πώς να εξαπατήσεις και να χρεοκοπήσεις ένα λαό».

Ήρθε ο Σαμαράς αφού πρώτα είχε χεστεί πατόκορφα με τον Βενιζέλο, αγκαλιαστήκανε και ξαπλώσανε παρέα στο κρεβάτι της εξουσίας, βγάλανε τα μάτια τους, καθώς και τα δικά μας. Μας επέβαλλαν τον έκτακτο φόρο του ΕΜΦΙΑ, να πληρώνουμε δηλαδή ενοίκιο στο χιλιοφορολογημένο σπίτι μας και επειδή ο κόσμος αντέδρασε, αυτοί εκβιαστικά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να τον εισπράξουν, τον φορτώσανε στη ΔΕΗ μαζί με ένα σωρό ακόμα φόρους και ο λογαριασμός της έφτασε σε ύψη που δύσκολα μπορούσε ο μέσος Έλληνας να αντέξει. Έτσι έμεναν οι λογαριασμοί απλήρωτοι και η ΔΕΗ βούλιαξε μαζί με όλους τους φόρους που της είχανε φορτώσει και τώρα την ξεπουλάνε χωρίζοντάς την σε καλή και κακή.

Την καλή την παίρνουν οι δανειστές τοκογλύφοι και η κακή με τα χρέη μένει σε μας αμανάτι για να χρωστάμε στον αιώνα τον άπαντα. Από οφ σορ με κλεμμένο χρήμα είχε γεμίσει η υφήλιος από τις νήσους Κάϊμαν μέχρι την Κύπρο και την Μάλτα και η ΝΟΒΑΡΤΙΣ μαζί με γιατρούς και πολιτικούς τρώγανε με χρυσές κουτάλες.

Μετά μας ήρθε ως προπομπός του ΔΝΤ ο κ. Παπαδήμας, με την αμέριστη υποστήριξη του Καρατζαφέρη, υπόγραψε μνημόνια και συμφωνίες να μπούμε στο Αγγλικό αποικιακό δίκαιο για 99 χρόνια. Μετά ξεφυτρώνει ο Πικραμένος που όπως λέγεται είναι γιός του δοσίλογου Πικραμένου και ο βρόγχος των μνημονίων σφίγγει γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων. Να σου πάλι ο Σαμαράς που όπως είχε δηλώσει θα σκίσει τα μνημόνια γιατί ήταν λάθος συνταγή και υπέγραψε ακόμα ένα για σιγουριά. Ο Καμένος εξοργισμένος αποχωρεί από την ΝΔ για να μην υπογράψει το νέο μνημόνιο. Ο Μεγάλος αδερφός όμως αγρυπνούσε και προετοίμαζε ένα πλουσιόπαιδο μαμμόθρεφτο, που τόπεζε αναρχικός όπως όλα τα μαμμόθρεφτα, γιατί δεν τους έλειψε ποτέ τίποτα. Τον έσπρωξε και έγινε πρόεδρος του δεκαπενταμελούς στο σχολείο του όπου έκανε την πρακτική του στις καταλήψεις, μετά στις διαδηλώσεις στους δρόμους για οποιοδήποτε θέμα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για το μεγάλο άλμα. Και ο εχθρός παρουσιάστηκε σαν απελευθερωτής και άλωσε την χώρα. Αυτός να δείτε υποσχέθηκε πράματα και θάματα δεν θα άφηνε μνημόνιο για μνημόνιο να μην το σκίσει και πως άμα γίνει πρωθυπουργός θα βαράει τον ζουρνά και οι ευρωπαίοι θα χορεύουν καρσιλαμά.

Πρωθυπουργός έγινε με την βοήθεια του μπουρλοτιέρη Καμένου και δεν χρειάζεται να σας περιγράψω τον βίο και την πολιτεία του γιατί την ζείτε κάθε μέρα. Κατάφερε και έκανε την Ελλάδα κολαστήριο μέσα σε τρία χρόνια και οι κακοποιοί αλωνίζουν με τα καλάσνικοφ και τις βόμβες μολότοφ στο χέρι ελεύθερα. Και εις άλλα με υγεία…

Γράφημα 1: ΑΕΠ κατά κεφαλή, στην Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, και Πορτογαλία, την περίοδο 1970-2015. Τα στοιχεία προέρχονται από την Conference Board Total Economy Database. Το ΑΕΠ μετράται σε δολλάρια ΗΠΑ του 2014 και σε όρους αγοραστικής δύναμης. Το γράφημα είναι σε λογαριθμική κλίμακα. ES=Ισπανία, GR=Ελλάδα, IE=Ιρλανδία, PT=Πορτογαλία.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *