Δούναι και λαβείν

- - Articles

Χωρίς να είμαι οικονομολόγος ή λογιστής, καταλαβαίνω πως το δούναι είναι να δώσεις και το λαβείν αντιθέτως είναι κάτι που πρέπει να πάρεις.

Για να δώσεις, πρέπει να έχεις αυτό που πρέπει να δώσεις και το λαβείν είναι αυτό που πρέπει να πάρεις από κάποιον που είτε θέλει και στο δίνει, ή στο χαρίζει έχοντας ίσως κάτι πονηρό στο μυαλό του, ή στο χρωστάει από κάτι που εσύ κάποια στιγμή του δάνεισες.

Και επειδή κανένας δεν χαρίζει, πρέπει να χρωστάς στη Μιχαλού για να πας να δανειστείς από την τράπεζα για να κάνεις φιγούρα.

Ο αμόρφωτος και ακαλλιέργητος, χρεώνεται στις τράπεζες κάνοντας υπερφίαλη ζωή για να κάνει επίδειξη πλούτου στη γειτονιά του, γιατί νομίζει πως αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να κρύψει τη μετριότητά του. Τόσο του έκοβε, τόσα έκανε και καλά να πάθει.

Εσείς όμως οι καθηγητάδες των απανταχού διάσημων Πανεπιστημίων που αναλάβατε να κυβερνήσετε τη χώρα μου δανειστήκατε από τους τοκογλύφους, την καταντήσατε ζήτουλα και περίγελο της οικουμένης. Δεν ξέρατε πως τα… δανεικά φέρνουν φτώχια και σκλαβιά;

Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός υποστήριζε ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Από τον Αντρέα, ένας είναι ο Αντρέας, τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Σταθάκη και δεν ξέρω πόσοι ακόμη καθηγητάδες, είστε υπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας.

Από κοντά και οι απόφοιτοι του Χάρβαρντ Γιωργάκης, ένας είναι ο Γιωργάκης, και ο Αντωνάκης, ένας είναι ο Αντωνάκης, ήρθαν στην Ελλάδα να κάνουν την πρακτική τους στου κασίδη το κεφάλι και να τα χάλια μας.

Άσε που πολλοί από δαύτους έχουν πλαστά διπλώματα και ψεύτικα ένσημα εργασίας.

Κάπου διάβασα πως ο Κούλης, ένας είναι ο Κούλης, λένε πως δούλεψε για δεκαπέντε χρόνια στην τράπεζα, ενώ τον είχε βάλει αργόμισθο για ενάμιση χρόνο στην Εμπορική ο Σημίτης.

Καταντήσατε την χώρα μου εδώ και χρόνια με την αλόγιστη εισαγωγή προϊόντων, να μην έχει πρωτογενή παραγωγή, γιατί υπακούσατε στα κελεύσματα και τις απαγορεύσεις της ΕΕ.

Δεχτήκατε και υπογράψατε τις λεγόμενες ποσοστώσεις και καταστρέψατε την γεωργία, την κτηνοτροφία, την βιομηχανία και την αλιεία, την ελληνική οικονομία.

Τη φέρατε στο σημείο να μην παράγει τίποτα, ακόμα και σκόρδα εισάγουμε από την Κίνα και φακές από το Μεξικό και την καταντήσατε μια χώρα γερόντων που ζει με δανεικά.

Την φεσώσατε με δάνεια γιατί σας εξαπάτησαν οι διεθνείς οικονομικοί δολοφόνοι και σας ανέθεσαν τους Ολυμπιακούς αγώνες για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας ξεκάνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Ξοδέψατε του κόσμου τα λεφτά για νεοπλουτίστηκες φανφάρες σαν την κάμπια του Καλατράβα ας πούμε στο ολυμπιακό στάδιο και με άλλα πανάκριβα έργα που τα αφήσατε στη συνέχεια ανεκμετάλλευτα και έρμαια του χρόνου και της λεηλασίας από τους γύφτους.

Φάγατε τα λεφτά του κόσμου με τη φούσκα του χρηματιστηρίου και γέμισε η Ελλάδα με κρεμασμένους και με απεγνωσμένους ανθρώπους που τίναζαν τα μυαλά τους στον αέρα.

Οι Γερμανοί, αυτοί πάντα Γερμανοί θα είναι, τρίβανε τα χέρια τους από ικανοποίηση και σας δανείζανε αβέρτα λεφτά για να αγοράζετε πανάκριβους εξοπλισμούς, υποβρύχια που γέρνουν, πανάκριβα συστήματα από την Ζήμενς, πανάκριβα φάρμακα από την Νοβάρτις.

Λαδώνανε τ’ άντερό σας με μίζες και μεγαλώνατε τους λογαριασμούς σας στο εξωτερικό .

Όλοι ξέραμε πως οι απανταχού κλέφτες βάζανε τα λεφτά τους μαζί με τις μαύρες ψυχές τους στις ελβετικές τράπεζες και τώρα μάθαμε για λίστα Λαγκάρντ, για λίστα Μπόγιανς, για οφ σορ εταιρίες που έβαζαν τα κλοπιμαία τους, παρεούλα κι’ εσείς με τα λεφτά που κλέψατε από την πατρίδα σας.

Και εσείς που είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή της, έρχεστε χωρίς ίχνος ντροπής και ζητάτε πάλι να σας ψηφίσουμε, γιατί βρίσκονται δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλοί ανεγκέφαλοι που δίνουν την ψήφο τους στους βρικόλακες του παρελθόντος.

Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες και απατεώνες δεν είναι θύμα αλλά συνεργός. Τζωρτζ Όργουελ.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *