Για όλα φταίει η Ψωροκώσταινα

- - Articles

Σήμερα δε θα σας πω τίποτα καινούργιο αλλά πράγματα αυτονόητα, που όμως τα έχουμε παραπεταμένα και το κάνω για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η κάθε χώρα του πλανήτη σήμερα είναι ένας γεωγραφικός χώρος που προσδιορίζεται από σύνορα, είναι ο τόπος που γεννήθηκαν κάποιοι άνθρωποι, είναι η πατρίδα τους, είναι μια ιδέα με μια σημαία, με μια θρησκεία που επηρεάζει την συμπεριφορά των πιστών της και τον πολιτισμό που έχει παραλάβει από τους προγόνους τους.

Έτσι και η δικιά μας πατρίδα η Ελλάδα, μαγαζί γωνία μέσα στη Μεσόγειο, με χιλιάδες νησάκια για τουριστική εκμετάλλευση, είναι ένας ευλογημένος τόπος, με σύμβολό της μια… γαλανόλευκη σημαία και θρησκεία της την Ορθοδοξία.

Είναι μια χώρα με ήπιο κλίμα, χωρίς ακραία φαινόμενα όπως παρουσιάζονται σε άλλους τόπους και σ’ άλλα μέρη, με ηφαίστεια να ξερνάνε λάβα, με ανεμοστρόβιλους να σηκώνουν σπίτια και αυτοκίνητα στον αέρα, με τσουνάμια να αφανίζουν ολόκληρες πόλεις και μέρη που ο πάγος και το ψοφόκρυο υπάρχουν ολόκληρο το χρόνο.

Τον ευλογημένο αυτό τόπο τον ζηλεύουν όλοι οι λαοί του κόσμου, την ηλιοφάνειά του, τις γαλάζιες ακτές του που αναπτύσσονται τα νοστιμότερα αλιεύματα, τα δάση του που μοσχομυρίζουν ρίγανη και παντού σε κάθε άκρη της χώρας να την στολίζουν τα υπέροχα δημιουργήματα των δοξασμένων μας προγόνων.

Περικαλλείς ναοί, μεγαλοπρεπή θέατρα και χιλιάδες αγάλματα τη στόλιζαν και ήρθαν οι βυζαντινοί βάρβαροι Αυτοκράτορες με τις ορδές των μελανοχιτώνων μοναχών άλλα να τα αρπάξουν και άλλα να τα καταστρέψουν μέχρι τα θεμέλιά τους.

Τόσο μίσος στον πολιτισμό, τέτοια απέχθεια στο ωραίο.

Δε μας φτάνανε όμως αυτοί, αλλά κατέφθασαν και οι “πολιτισμένοι” ευρωπαίοι “περιηγητές” λόρδοι και καταλήστεψαν τον πολιτισμικό μας πλούτο για να γεμίσουν τις επαύλεις τους και τα μουσεία τους με το ωραίο που τους έλειπε.

Κι’ όμως τίποτα απ’ όλα αυτά τα αγαθά δεν αναγνωρίζουμε και δε λέμε ούτε ένα ευχαριστώ στη φύση ή στο Θεό που πιστεύουμε σαν Έλληνες για τα θεία δώρα του.

Αντιθέτως εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε να υποβαθμίζουμε και να κακολογούμε με κάθε ευκαιρία την πατρίδα μας και να ρίχνουμε το φταίξιμο στην Ελλάδα, στους κωλοέλληνες ή στους ξένους που πάντα όμως αυτοί είναι καλλίτεροί μας.

Πότε επί τέλους θα γίνουμε ευρωπαίοι; λένε πολλοί.

Οι ευρωπαίοι έχουν πολλά περισσότερα κουσούρια από μας, αλλά έχουν ένα προτέρημα που δεν έχουμε εμείς. ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Για να πάψουμε να είμαστε κωλοέλληνες, πρέπει ν’ αρχίσουμε τη βελτίωση από τον εαυτό μας και να μη βρωμίζουμε τις γαλάζιες ακτές μας με τα σκουπίδια της οικογενειακής μας αγωγής.

Τους μοσχοβολιστούς δασικούς μας δρόμους και τα ρέματα να μη τα μπαζώνουμε με τα περισσεύματα της τσαπατσουλιάς και της αφροσύνης μας.

Να μάθουμε να σεβόμαστε τα θέλω του άλλου και να μη τρωγόμαστε ακόμα και για τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του φίλου μας.

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της λέμε και ποτέ  δε λέμε πως οι πολιτικές των πολιτικών μας είναι υπεύθυνες για την κατάντια μας, όχι μόνο σήμερα, αλλά διαχρονικά.

Στην εποχή του Καποδίστρια σε μια συνεδρίαση της Συνέλευσης κάποιος πέταξε την κοτσάνα, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με την Ψωροκώσταινα, αυτό άρεσε στους Βαυαρούς και άρχισαν να παρομοιάζουν χλευαστικά την Ελλάδα με την πάμπτωχη αλλά πατριώτισσα Ελληνίδα Ψωροκώσταινα και το χάψαμε πως η πατρίδα μας της μοιάζει. Μακάρι να της μοιάζαμε σε ήθος και πατριωτισμό.

Η χλεμπάγια που ασχολείται με την πολιτική την Ελλάδα, κατάφερε να διώξει τα μορφωμένα νιάτα. Τα φοβούνται  γιατί σ’ αυτά δεν πιάνουνε οι εκβιαστικές μπούρδες που μας πετάνε κάθε φορά που είναι να ψηφίσουμε, για να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία και τη μια μέρα μας παρουσιάζουν το άσπρο άσπρο και την άλλη μαύρο.

Ο λαός αυτούς που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά τους λέει απατεώνες.

Τα περισσότερα παιδιά στην αρχή έξω τα βρίσκουνε δύσκολα, αλλά σιγά σιγά βρίσκουνε το δρόμο τους και μισούνε την πατρίδα που τα έδιωξε κάνοντας σύγκριση του εδώ με το εκεί.

Πρέπει όμως να καταλάβουνε πως δεν τους φταίει η μάνα πατρίδα, καμιά μάνα δε θέλει το κακό των παιδιών της, αλλά οι ανίκανοι ξεφτιλισμένοι αγράμματοι πολιτικοί της. Το ότι τελείωσαν ένα Πανεπιστήμιο και έχουν ένα και δύο πτυχία, δεν έπεται πως είναι και μορφωμένοι. Μόνο σπουδαγμένοι πάνω σε ένα τομέα είναι κι’ αυτόν τσάτρα πάτρα και από καλλιέργεια μηδέν.

Δεν μπορούν να συζητήσουν. Τα επίθετα που χρησιμοποιούν αναγκαστικά στις συζητήσεις τους, κυριολεκτικά τα καταξεσκίζουν δείχνοντας το βάθος της απαιδείας τους.

Τα παιδάκια μας τα διώξανε οι αναθεματισμένοι πολιτικοί και μείναμε εδώ οι επαγγελματίες αναρχικοί και όλα τα ψοφοδεή γερόντια να τρώμε το λάιτ γιαουρτάκι μας τρέμοντας την αλλαγή μπας και χάσουμε τη χοληστερίνη ή το ζάκχαρό μας.

Καταλάβετέ το, εμείς ήμαστε το υπεύθυνο της κατάντιας μας παρελθόν και αν μας έμεινε καμιά στάλα μυαλό πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε όλους αυτούς τους πολιτικούς αλήτες που δε νοιάζονται παρά το πως θ’ αρπάξουν και πως θα γλυτώσουν με απαλλαγές και ανήθικες παραγραφές.

Είδατε που κλείσανε πριν την ώρα της τη Βουλή, καταλάβατε όμως γιατί την έκλεισαν; Ίσως να το πήρατε χαμπάρι, αλλά κάνετε τα στραβά μάτια.

Κύριε Ραμολί και κυρία Ξεκούτη, τη βλέπεις την κατάσταση που έχει φτάσει και κάθε μέρα πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο, εσύ όμως φοβάσαι μπας και σου λείψει το Nordisk, τοNootrop ή το γκίνκο μπιλόμπα για το αλτσχάϊμερ .

Άντε να φεύγουμε τα γερόντια και να αφήσουμε τους νέους να φτιάξουν αυτά που γκρεμίσαμε εμείς, πριν μολυνθούν κι’ αυτοί από την γάγγραινα των απατηλών υποσχέσεων και σαπίσουν.

Οι άλλοι που το παίζουν Ροβεσπιέροι και υπόσχονται αλλαγή δεν τους φτάνει μία, αλλά η κάθε συνιστώσα θέλει τη δικιά της.

Διαλέξτε όποια αλλαγή σας αρέσει, όλες είναι one size.

Ίσως αυτά που γράφω τώρα να είναι από κρίση συνειδήσεως ή απόρροια της κρίσεως του ζακχάρου μου.

Για να ευχηθώ καλά μυαλά είναι αργά. Γέρικο μουλάρι ντορό δεν αλλάζει.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *