Για γέλια ή για κλάματα;

- - Articles

Τα αποκόμματα του Πασόκ, της Δημαρ του Κουβέλη και της Ρεπούση μαζί με διάφορους αποτυχημένους υπουργούς του πάλαι ποτέ Πασόκ, θέλουν να εκλέξουν αρχηγό για το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς.
Έτυχε να κατοικώ δίπλα σε δημοτικό σχολείο της Αγ. Παρασκευής που είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο, για τις εσωκομματικές εκλογές του νέου κόμματος. Του δώσανε μάλιστα και ένα βαρύγδουπο όνομα “Νέα κεντροαριστερά” για να καθαρίσανε το βρώμικο παρελθόν.
Την αλλαγή του ονόματος, την κάνανε οι υπεύθυνοι γιατί έπρεπε με κάθε τρόπο να απαλλαγούν σαν κόμμα από το τεράστιο χρέος που φορτώσανε στις τράπεζες και στο λαό, αλλά και γιατί φοβόντουσαν πως οι ψηφοφόροι θα τους γύριζαν την πλάτη στις επερχόμενες εκλογές μετά από τα σκάνδαλα και τις κλοπές που έχουν διαπραχθεί από αυτό το κόμμα κατά τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Είχα την εντύπωση πως δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν παρά ελάχιστοι αμετανόητοι οπαδοί του Ανδρέα Παπανδρέου που δεν χαμπαριάσανε ποιός είναι ο πρώτος υπεύθυνος για την σημερινή κατάντια μας.

Όταν όμως βγήκα κατά τις εννέα το πρωί στο μπαλκόνι μου, με έκπληξη διαπίστωσα πως η ουρά των αμετανόητων ψηφοφόρων έφτανε τα τριάντα μέτρα. Έτριψα τα μάτια μου μπας και δεν βλέπω καλά, αλλά δεν είχα κάνει λάθος. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τις εννέα το βράδυ που κοίταξα για τελευταία φορά. Ρε τόσοι πολλοί είχανε φάει με χρυσά κουτάλια επί ΠΑΣΟΚ; Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου έβλεπα όλο τον κομματικό στρατό των συνδικαλιστών, των βολεμένων της “ενδόξου” εποχής που οι πρασινοφρουροί λύνανε και δένανε επί Αντρέα. Ξεχάσανε το “κωλόσπιτο” που έφτιαξε ο Αντρέας στη Μιμή με “δανεικά” κι’ αγύριστα από τον Κατσιφάρα, τον Παπούλια και από άλλους που επί των ημερών του έγιναν πάμπλουτοι. Ξεχάσανε τα “πάμπερς” του Κοσκοτά και τον Κουτσόγιωργα που έγινε πάμπλουτος αγοράζοντας τα μισά μαγαζιά στην πλατεία της Κηφισιάς. Αυτός δεν πήρε δανεικά, γιατί τα λεφτά τα βρήκε σε χωράφι στο χωριό του τη Ροδινή Αχαΐας και από τους μισθούς στην Αστυνομία Πόλεων που υπηρετούσε.
Πρέπει να είναι όλοι αυτοί που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους, που από άσημοι και ανώνυμοι γίνανε ξαφνικά επώνυμοι και καβαλήσανε το τρένο της Αλλαγής και άρχισαν να κάνουν δωράκια στον εαυτό τους όπως είχε επιτρέψει ο ίδιος ο αρχηγός τους. Είναι αυτοί που ο Πάγκαλος είχε πει πως μαζί τα φάγαμε. Ξεχάσανε τον Τσοχατζόπουλο που είναι στη φυλακή και η δικαιοσύνη ψάχνει σε ολόκληρο τον κόσμο να ανακαλύψει σε ποιές οφ σορ έχει τοποθετήσει τα αμέτρητα εκατομμύρια από τις μίζες που έχει πάρει. Έγινε πάμπλουτος αυτός και πάμφτωχος ολόκληρος ο ελληνικός λαός.
Δεν βλέπουνε την ανεργία, δεν βλέπουνε τη φτώχια, δεν βλέπουνε τα συσσίτια, δεν βλέπουνε τον κόσμο που τρέφεται από τους σκουπιδοτενεκέδες, δεν βλέπουνε που ο κόσμος έχασε τα λεφτά του στο Χρηματιστήριο από τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου, δεν βλέπουνε που ο φτωχός πια λαός μας βγαίνει στο δρόμο από τα δάνεια που είχε πάρει στις εποχές που τρέχανε στους δρόμους τα δανεικά λεφτά και σήμερα άνεργος πλέον δεν μπορεί να τα αποπληρώσει και του παίρνουν οι τράπεζες το σπιτάκι του. Αποδεικνύεται πως στο λαό μας, ό,τι και να του κάνει κάποιος δεν βάζει μυαλό. “Τα παθήματα μαθήματα” λέει μια παλιά παροιμία, αλλά όλοι αυτοί που να πάρουνε χαμπάρι ! Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. ΚΡΙΜΑ !!!

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *