Απορίας άξιον…

- - Articles

Τι να σας πω καλοί μου φίλοι. Κυριολεκτικά τα έχω χαμένα με τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα λεγόμενα δημοκρατικού τόξου και όχι μόνο.
Η μόνη τους έγνοια είναι πως να περιχαρακώσουν τον αμετανόητο σκληρό πυρήνα των ΟΠΑΔΩΝ, στη μάντρα του κόμματός και των συμφερόντων τους.
Αγωνία τους μη τυχόν τους ξεφύγει κανένας και αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο.
ΚΟΜΜΑΤΑ – ΨΕΜΑΤΑ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ συμβαδίζουν: Η λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ δεν ακούγεται από κανέναν.
Αυτό το πολιτικό σύστημα που είναι συνυπεύθυνο του εγκλήματος εις βάρος της Ελλάδας και του λαού της, προτιμά να υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο για την καρέκλα και τον αξιοσέβαστο μισθό τους.
Το τελευταίο τους επίτευγμα είναι να κατεβάσουν το αφορολόγητο των εργαζομένων στις 5 000 ευρώ το χρόνο, που είναι λιγότερο από όσα παίρνουν αυτοί σε ένα μήνα.
Κανένας τους δεν μας εξηγεί, τι διάολο είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που δεν κάνουμε και επικαλούνται συνέχεια οι δανειστές.
Τι εννοούν όταν μιλάνε για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, τι είναι τέλος πάντων αυτά τα περί επαναξιολόγησης, τι εννοούν με το πρόσθετο πακέτο μέτρο μεταρρυθμίσεων και γιατί τόσα χρόνια δεν τις κάνουν; Κομπίνα στην κομπίνα για βόλεμα ημετέρων στο δημόσιο, τη θεσούλα τους και τις ασυλίες τους.

Μεταρρυθμίσεις απ’ ότι καταλαβαίνω, θα εννοούν κι’ άλλο το κόψιμο των αποδοχών και ακόμα περισσότερες απολύσεις. Μα τόσα χρόνια που μας έχουν χώσει στη λιτότητα, δεν κατάφεραν τίποτα άλλο από το να έχουν κόψει τις αποδοχές κατά 60%, αν υπολογίσουμε σ’ αυτό το ποσοστό και τη στυγνή φορολογία με τα ΕΜΦΙΑ κλπ και με την ακρίβεια των πάντων.
Απ’ τ’ αβγό μέχρι την βενζίνη. Και το χρέος τραβάει την ανηφόρα.
Δεν κλείνουνε λένε οι δανειστές την αξιολόγηση γιατί δεν απελευθερώνουμε ορισμένα επαγγέλματα. Καινούριοι εκβιασμοί μέχρι να γίνει αυτή η περιβόητη εκταμίευση. Δεν καταλαβαίνω τι θα βγει απ’ αυτό; Θα έρθουν δηλαδή κι’ άλλοι δικηγόροι από το εξωτερικό να λιμοκτονούν μαζί με τις χιλιάδες άνεργους δικούς μας;
Θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα εάν έρθουν και ξένοι ταξιτζήδες να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, να χάβουν μύγες στις πιάτσες;
Το μυστικό όμως το πήραμε χαμπάρι, πως η επιδίωξή τους είναι να απαξιώσουν κάμποσα επαγγέλματα, να αναγκαστούν λόγω ένδειας οι επαγγελματίες να ξεπουλήσουν την περιουσία τους και να έρθουν αυτοί να τα πάρουν κοψοχρονιά.
Όπως κάνανε με τα αεροδρόμια που τα έχουν αφήσει να γίνουν τριτοκοσμικά για να παρουσιαστούν αυτοί ως σωτήρες και να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Η Γερμανική ιδιωτική Fraport που δεν είναι ιδιωτική, αλλά το ίδιο το Γερμανικό κράτος που κρύβεται πίσω της, λέει πως θέλει να τα αγοράσει, αλλά όχι με δικά της λεφτά, αλλά με δανεικά που θα πάρει από ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή να τους δανείσουμε εμείς λεφτά για να αγοράσουν τα δικά μας αεροδρόμια. Άλλη μια Γερμανική απάτη που η ΝΔ και ο Γεωργιάδης είναι έτοιμοι να υπογράψουν.
Η ανεργία έχει πιάσει ταβάνι και το χρέος έχει ξεπεράσει σε ύψος τα Ιμαλάια.
Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από όσα έχουμε συμφωνήσει, διατρανώνει παλικαρίσια η Κυβέρνηση. Μιλάνε συνέχεια για κόκκινες γραμμές που δεν πρόκειται να ξεπεράσουν, για να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους όσους της έχουνε απομείνει. Αυτές όμως οι κόκκινες γραμμές γρήγορα ξεθωριάζουν και γίνονται πένθιμα περιβραχιόνια για το δύσμοιρο Ελληνικό λαό.
Και έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και λέει στην κυβέρνηση: αποτύχατε, είστε ανίκανοι φύγετε επί τέλους εσείς να αναλάβουμε εμείς, να εφαρμόσουμε αυτά που δεν τολμήσατε εσείς.
Και παθιάζεται ο λαός με τα αλλεπάλληλα ψέματα που μοιράζουν απλόχερα οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων και θα τους ξαναψηφίσει. Μυαλό δεν βάζουμε.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *