Έ, και;

- - Articles

Σε λίγες μέρες πάμε για εκλογές.

Έ, και, πρώτη φορά κάνουμε εκλογές;

Οι πολιτικοί αρχηγοί για να προτιμήσουν και να ψηφήσουν οι πολίτες το κόμμα τους, υπόσχονται ό,τι ακούγεται ωραίο στα αυτιά τους.

Έ, και, μήπως δεν το ξέρουμε.

Μετά τις εκλογές έχουνε ξεχάσει όλα όσα έχουν υποσχεθεί και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Έ, και πρώτη φορά είναι; Δεν ξέρουμε πως μας κοροϊδεύουν; Δεν ξέρουμε πως μας  λένε ψέματα; Τους μάθαμε πια. Τώρα θα μου πείς, αφού τους ξέρουμε γιατί… τους ξαναψηφίζουμε; Ξέρω γώ; Τι να σου πώ!

Μα θα πας να ψηφήσεις στα στραβά, χωρίς να το έχεις σκεφτεί;

Έ, και πρώτη φορά είναι; Ίσως να είμαι οπαδός της ουτοπίας. Ίσως να είμαι μαζόχας. Ίσως να μου αρέσει το δούλεμα. Ίσως να πιστεύω πως αυτή τη φορά θα λένε αλήθειες, ίσως να μου αρέσει να λέω πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ελπίδα! Καλά είναι να λέμε πως ελπίζουμε, αλλά την ελπίδα δεν μπορεί να στην προσφέρει αυτός που την έχει ήδη δολοφονήσει, έτσι δεν είναι;

Ναι έχεις δίκιο σ’ αυτά που λες, αλλά εγώ θέλω να ελπίζω γιατί έτσι μ’ αρέσει. Γούστο μου καπέλο μου. Κατάλαβες; Δε θα μου αφαιρέσεις εσύ την ελπίδα.

Εδώ δε βλέπεις που υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που πιστεύουν πως θα τους σώσει ο Γιωργάκης; Κι’ αυτοί ελπίζουν.

Καλά μόνο ο Γιωργάκης είναι; Δε βλέπεις ο Σαμαράς που ενώ μας το έπαιζε αντιμνημονιακός χορεύοντας καλαματιανό, μετά τις εκλογές το γύρισε και άρχισε να χορεύει μνημονιακό βαλσάκι και να ξεχνάει τα Ζάππεια και τις εξεταστικές;

Άκουσε, εγώ μέχρι τις εκλογές θέλω να κοιμάμαι ευτυχισμένος πως δεν θα μου ξανακόψουν τη σύνταξή μου. Θέλω να πιστεύω όλα αυτά τα ωραία που μου υπόσχονται. Αφήνω για μετά τις εκλογές να ξεσπάσει η αγανάκτησή μου, να βρίζω και να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που τους ψήφησα. Να βρίζω και να το ευχαριστιέμαι, κατάλαβες;

Μου λέει ο Σαμαράς πως αυτός δεν παίζει την Ελλάδα στα ζάρια. Με βάζει όμως εμένα να παίξω την ψήφο μου στα ζάρια σα να παίζω μπαρμπούτι. Και στις προηγούμενες εκλογές τον πίστεψα και ο Σαμαράς μου βγήκε ντόρτια. Θα μου πεις τώρα, Έ, και τι έγινε; Πρώτη φορά θα είμαι κοψοχέρης;

Θέλω να ψηφήσω άλλο κόμμα, αλλά δεν μου πάει ρε παιδί μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Τη μια λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι. Άσε πια αυτές τις συνιστώσες του. Η κάθε μια υποστηρίζει το μακρύ της και το κοντό της στα οικονομικά θέματα, αλλά εκείνο που με τρομάζει κυριολεκτικά είναι τα εθνικά.

Ούτε βέβαια Χ.Α. γιατί δεν είμαι υπέρ αυτής της λύσεως. Δεν πάει το χέρι μου. Θα μου πεις γιατί δεν ψηφίζω οικολόγους. Δεν τους ψηφίζω, γιατί πιστεύω πως αυτοί είναι τρωκτικά που καλοπερνάνε τρώγοντας τα λεφτά μου μέσω των διαφόρων ΜΚΟ και έχουν κάνει κολεγιά με τους Σκοπιανούς να τους χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας.

Για τους ΑΝΕΛ δε σε άκουσα να μου λες κάτι.

Άσε με δεν τον μπορώ τον χοντρό.

Γιατί τι σου έκανε, σε κορόιδεψε, σου είπε ψέματα; Απ’ ότι ξέρω είναι ο μόνος που όσα είπε από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλάξει τις αντιμνημονιακές του τοποθετήσεις και είναι ο μόνος που φωνάζει να γίνει η εξεταστική επιτροπή και οι υπεύθυνοι της οικονομικής μας εξαθλίωσης να πάνε φυλακή.

Καλά, καλά, ξέρω πως θέλει να κάνει και έλεγχο στο δημόσιο χρέος που λένε πως έχουμε. Γνωρίζω πως είναι ο μόνος που έχει ξεκάθαρες θέσεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα και στο Μακεδονικό. Επίσης έχει πιστεύω σωστές θέσεις με την ΑΟΖ.

Αλλά με αυτή την υπόθεση Χαϊκάλη βρε παιδί μου τι έγινε. Έχω ένα σωρό απορίες. Αφού και οι δυο παραδέχονται πως ο ένας κατέγραφε τον άλλο, πα να πει πως κάποιο αλισβερίσι γινότανε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τόσος καπνός χωρίς να υπάρχει φωτιά. Και δε μου βγάζεις απ’ το μυαλό πως για να κλείσει στο άψε σβήσε η υπόθεση κάποιος ωφελήθηκε. Σίγουρα πάντως όχι οι ΑΝΕΛ.

Τότε γιατί δεν ψηφίζεις τον χοντρό;

Δεν κατάλαβες τόση ώρα τι σου λέω; Θέλω να κοιμάμαι ευτυχισμένος. Θέλω να μου λένε ψέματα γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Θα μου πεις πως αυτό ρε φίλε είναι διαστροφή.

Έ, και, τόση ώρα δεν το πήρες χαμπάρι;

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *