Ένα ζευγάρι παπούτσια…

- - Articles

Στις μέρες μας το ελληνικό εμπόριο πνέει τα λοίσθια. Ο Έλληνας πολίτης στενάζει από την ανεργία, την φτώχια, την υπερφορολόγηση και κατά χιλιάδες χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για πεντακόσια ευρώ και μένουν στο δρόμο.
Κανένα κόμμα δεν τους νοιάζεται και οι μόνοι που δείχνουν ενδιαφέρον είναι η εκκλησία και κάποιοι Δήμοι. Με υπομονή περιμένουν στην ουρά να πάρουν ένα πιάτο φαΐ να ξεγελάσουν την πείνα των παιδιών τους και την δική τους.
Ο καλός Θεός ή ο στρατηγός καιρός όπως αρέσκονται να λένε μερικοί είναι ακόμα καλός, οι ξεσπιτωμένοι κάπου βρίσκουν να παγκιάσουν και να περάσουν τη νύχτα τους. Τώρα όμως που θα πιάσουν οι μπόρες και τ’ αγιάζι δεν είδα και δεν άκουσα κανέναν από τους ιθύνοντες να νοιάζεται για δαύτους.
Οι μόνοι που περνάνε καλά σ’ αυτόν εδώ τον τόπο είναι οι λαθρομετανάστες.

Αυτοί είναι βολεμένοι στα λεγόμενα χοτ σποτ, το ντελίβερι τους πάει κάθε μέρα φαγητό της αρεσκείας τους για όλη την οικογένεια, έχουν τζάμπα νερό, τζάμπα ρεύμα ακόμα και σκατόχαρτο. Παίρνουν επί πλέον και επίδομα λαθρομετανάστευσης να αγοράζουν πανάκριβα δορυφορικά κινητά, για να επικοινωνούν με τους συμπατριώτες τους, να τους κάνουν να ζηλεύουν και να θέλουν να έρθουν κι’ αυτοί στον τόπο της επαγγελίας .
Όταν ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για το που βρίσκονται τόσα λεφτά για τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, μερικοί εξυπνάκηδες σου απαντούν με θράσος, πως τα λεφτά τα δίνει η Ευρώπη. Και γιατί μωρέ δεν δίνει και για τους Έλληνες που υποφέρουν; Γιατί τους ευρωπαίους να τους έπιασε ο πόνος και η απλοχεριά επιλεκτικά; Εγώ δεν έχω ακούσει η Ευρώπη να δίνει τζάμπα λεφτά, ξέρω ότι μόνο παίρνει ή τοκίζει. Και άν δίνει, αυτά από κάπου τα παίρνει και τα δίνει για να τους ξεφορτωθεί αυτή και να τους φορτωθούμε εμείς.
Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, οι συνεντεύξεις του δρόμου βγάζουν αγανάκτηση και πίκρα από τα στόματα ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η ανεργία έχει γίνει βρόγχος στην ελληνική κοινωνία. Οι δημοσκοπήσεις ( νεοελληνιστί γκάλοπ) δείχνουν τη ΝΔ να την προτιμάει το 25%, το ΣΥΡΙΖΑ 17%, το ΠΑΣΟΚ 7% και πάει λέγοντας.
Τα κόμματα αυτά κυβέρνησαν τον τόπο περίπου σαράντα χρόνια, έδειξαν τις ικανότητές τους και είδαμε το χαΐρι μας. Απορώ πώς έχουν το θράσος τώρα και βγαίνουν ακόμα και οι σκελετοί του καταστροφικού παρελθόντος και υπόσχονται για άλλη μια φορά, πως θα θεραπεύσουν τα κακώς κείμενα που αυτοί δημιούργησαν και θα φέρουν την πολυπόθητη σωτηρία;
Η απορία μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν βλέπω τα ποσοστά αυτών που πρόκειται να ξαναψηφίσουν αυτά τα κόμματα.
Ρε σείς, για πέστε μου άν φορέσετε ένα ζευγάρι παπούτσια και σας στενεύουν θα τα ξαναφορέσετε; Το ίδιο συμβαίνει και με τα κόμματα. Αφού τα δοκίμασες και είδες τα χαμπέρια τους, πως θες να τους ξαναψηφίσεις; Μερικοί μου λένε πως ο Κούλης είναι άλλο πράμα. Και ο Τσίπρας ρε σεις δεν παρουσιάστηκε για άλλο πράμα και είναι ίδιος και χειρότερος; Αν το κάνετε πρέπει να είστε παράφρονες ή μαζοχιστές ή λοβοτομημένοι. Αλλιώς δεν εξηγείται.
Αν βγεί ο Κούλης θα σας προσφέρει κι’ αυτός τα μέζεά του όπως και ο Αλέξης.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *