Άχθος αρούρης…

- - Articles

Με αυτές τις λέξεις χαρακτήρισε ο Αχιλλέας τον εαυτό του στην Ιλιάδα (Σ 104), μετά τον θάνατο του φίλου του Πατρόκλου έξω από τα τείχη της Τροίας. Αποκάλεσε τον εαυτό του βάρος της γης γιατί δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον φίλο του. Άχθος είναι το βάρος, εξ’ ου και ο αχθοφόρος, αυτός που σηκώνει τα βάρη και αρούρης είναι η γη που μέσα στις τρύπες που ανοίγουν, ζουν οι αρουραίοι που καταστρέφουν την παραγωγή του μόχθου των εργατικών ανθρώπων. Η αγάπη για τον φίλο του και το φιλότιμό του τον έσπρωξαν να χαρακτηρίσει αρουραίο τον εαυτό του που κάθεται στα καράβια τρώει πίνει και δεν προσφέρει τίποτα. Αυτό έγινε μετά τον καυγά που είχε με τον Αγαμέμνονα για την Χρυσηίδα.

Εδώ σήμερα έχουμε τριακόσους αρουραίους μέσα στη Βουλή που τους καλοταΐζουμε τους ποτίζουμε κι’ αυτοί δεν νοιάζονται παρά για τον εαυτό τους και την παρεούλα τους.

Όλοι άχρηστοι, διεφθαρμένοι που με νόμους που οι ίδιοι φτιάχνουνε, όπως περί μη ευθύνης υπουργών, βουλευτών και παρατρεχάμενων, για ασυλίες και παραγραφές αποφεύγουν την Δικαιοσύνη που και σ’ αυτήν έχουν σπείρει το αλισβερίσι και το μικρόβιο της διαφθοράς.

Ο ψηφοφόρος τα βλέπει όλα αυτά, αλλά τον έχουν πείσει πως όλα όσα κάνουν τα κάνουν για το καλό του κι’ αυτός δυστυχώς τα χάβει και τραβάει αδιαμαρτύρητα για την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Να μην πάμε μακριά, αλλά ας ξεκινήσουμε από την μεταπολίτευση και μετά και ας αναλογιστούμε τι καλό μας έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια και απ’ το κακό πάμε στο χειρότερο κι΄απ’ το χειρότερο στο χείριστο.

Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξυπνήσουμε επί τέλους για να ξεσηκωθούμε; Τους μισθούς τους πετσοκόψανε, τις συντάξεις μας επίσης, τα επικουρικά μας τα φάγανε και τώρα αρπάζουνε μέσω ίντερνετ τα σπιτάκια του κόσμου κι’ ας λένε πως κυνηγάνε μόνο τους μεγάλους οφειλέτες.

Οι μεγάλοι αρπάξανε με δάνεια, που οι πολιτικοί τους χορηγούσαν με εγγύηση αέρα γιατί ήταν φίλοι τους, όσα περισσότερα μπορούσαν και τώρα τα ξεκοκκαλίζουν σε εξωχώριους παραδείσους. Άντε πιάστε τους ! Κυνηγάνε την κυρά Μαρία γιατί δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και τον μπάρμπα Μήτσο γιατί δεν του φτάνει η σύνταξη να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ που δεν είναι τίποτα άλλο από την απαίτηση να πληρώσει ενοίκιο στο ιδιόκτητο σπίτι του. Ακούνε ιδιόκτητο οι Συριζαίοι και τους πιάνει μαλάρια. Αν έχεις δικό σου σπίτι σε θεωρούν καπιταλίστα, άρα εχθρό της σοσιαλιστικής επανάστασης. Κι΄από κει που χαλάγανε τον κόσμο πριν γίνουν κυβέρνηση ¨κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” τώρα αλλάξανε τροπάρι χωρίς όμως να το φωνάζουν ” όλα τα σπίτια στο κράτος ή στα χέρια τραπεζίτη”. Κι’ ο κόσμος τσακώνεται για ποιόν κλέφτη θα διαλέξει να τον κυβερνήσει για να του πάρει και τα υπόλοιπα. Μυαλό κουκούτσι !

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους τα βάλανε στο ΤΑΙΠΕΔ για να τα ξεπουλήσουν ποιό εύκολα και να πληρώσουν τα δάνεια που αυτοί έπαιρναν αλόγιστα και χρεώσανε την Ελλάδα για 99 χρόνια και θα περάσουν τέσσερις γενιές Ελλήνων για να εξοφληθούν και άν.

Δεν τους έφτασε που ξεπουλήσανε την υλική περιουσία της Ελλάδας, τώρα βαλθήκανε να ξεπουλήσουν και την ιστορία μας. Επειδή τους Σλάβους των βορείων συνόρων μας, οι Γερμανοί του Χίτλερ πρώτοι και στη συνέχεια οι Αμερικάνοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της παγκόσμιας κυριαρχίας που επιδιώκουν τους βαφτίσανε Μακεδόνες, αυτοί το χάψανε και προσπαθούν με παραχάραξη της ιστορίας να πείσουν τον κόσμο πως είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Τα μπουμπούκια που εμείς όμως ψηφίζουμε, για δεκαετίες δεν χαλάγανε την ζαχαρένια τους με κάτι τέτοια και αφήσανε τους σκοπιανούς να αλωνίζουν την υφήλιο με την υποστήριξη των ¨φίλων” μας και κατάφεραν χωρίς να υπάρξει αντίλογος από μέρους μας να αναγνωριστούν από τα περισσότερα κράτη του κόσμου κι’ εμείς δεν παίρναμε χαμπάρι. Οι πολιτικοί μας καλά τρώγανε, καλά πίνανε, καλά περνάγανε με την ελληνική ιστορία θα ασχολιόντουσαν;

Στα Σκόπια οι Αμερικάνοι έχουν φτιάξει μια τεραστίων διαστάσεων βάση, που είναι το δεύτερο σε έκταση ανθρώπινο κατασκεύασμα μαζί με το σινικό τείχος που φαίνεται από το διάστημα.

Τώρα πήρατε χαμπάρι γιατί οι Αμερικάνοι σκίζονται για τα Σκόπια βάζοντας τον άνθρωπό τους τον Νίμιτς να μας πιέζει να δεχτούμε, οι Σκοπιανοί να γίνουν Μακεδόνες; Τους καλοπιάνουν με δικά μας κόλλυβα, να τους δώσουν όνομα με αίγλη και ιστορία για να μη τσινήσουν και πάνε με το μέρος της Ρωσίας.

Φιλία και συμφέρον δεν κολλάνε. Η παγκόσμια ιστορία όποιος την διαβάζει αυτό λέει. Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ των κρατών παρά μόνον συμφέροντα.

Μόνο οι ” Έλληνες” πολιτικοί δεν κοιτάνε τα συμφέροντα του λαού που τους έχει εμπιστευτεί τις τύχες του και νοιάζονται μόνο για το δικό τους . Όλοι διεκδικούν τα πάντα εκτός από μας που δεν διεκδικούμε τίποτα κι’ από κανέναν . Στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα πρέπει να κατέβει όλος ο λαός να βροντοφωνάξει πως δεν ξεπουλάμε την Μακεδονία μας, δεν ξεπουλάμε άλλο την ψυχή μας, δεν ξεπουλάμε την γλώσσα μας, την ιστορία μας, μπας και πάρουν χαμπάρι όλοι αυτοί οι αρουραίοι που βρίσκονται μέσα στη Βουλή.

Κι’ όσοι αδυνατούν να κατέβουν στο Σύνταγμα να αναρτήσουν στα μπαλκόνια τους, στις βεράντες τους, σε όποιο σημείο του σπιτιού τους μπορούν, την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ σαν ένδειξη συμπαράστασης σ’ αυτούς που θα βροντοφωνάξουν για άλλη μια φορά ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας από τους αρουραίους της πολιτικής.

Ιnahnak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *